ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ-ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Επιτέλους έφτασε η μέρα που όλοι περιμέναμε, η μέρα της επιστροφής μας στο σχολείο! Η πρώτη αυτή εβδομάδα ήταν ίσως η πιο χαρούμενη της φετινής σχολικής χρονιάς!

Είπαμε τα νέα μας από κοντά μετά από τόσο καιρό, παίξαμε όλοι μαζί , γελάσαμε , τρέξαμε αλλά το πιο σημαντικό απομακρυνθήκαμε από την ψυχρή οθόνη της τηλεδιάσκεψης που παρόλο που μας βοήθησε να κρατήσουμε μια επαφή εκείνες τις δύσκολες μέρες δεν αντικαθιστά με τίποτα τη δια ζώσης διδασκαλία!

Την τιμητική της αυτή την εβδομάδα είχε η μαμά μας,  η οποία γιόρταζε την προηγούμενη Κυριακή !Μιλήσαμε για όλα αυτά που κάνει κάθε μέρα η μαμά μας για μας αλλά και για αυτά που μπορούμε να κάνουμε εμείς για να την ευχαριστήσουμε και να της δείξουμε την αγάπη μας! Είδαμε πίνακες ζωγραφικής σχετικούς με το θέμα και μετά τους  “ζωντανέψαμε”.

Διαβάσαμε το υπέροχο ρώσικο παραμύθι “Η κούκλα που ήθελε να αποκτήσει ένα μωρό” του Ντιμίτερ Ινκιόφ.

Έπειτα παίξαμε παιχνίδια σειροθέτησης από το  μικρότερο στο μεγαλύτερο και αντίστροφα.

Με αφορμή το συγκινητικό παραμύθι  “Αγάπη ως τον ουρανό” ευαισθητοποιηθήκαμε για τα παιδάκια που για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν μαμά και τη θέση της παίρνουν αυτοί οι καταπληκτικοί άνθρωποι που αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα παιδί και να το   “αγαπούν μέχρι τον ουρανό” .Ένα βιβλίο που διαβάζουμε κάθε χρόνο και κάθε χρόνο μας συγκινεί το ίδιο!!

Επίσης διαβάσαμε το τρυφερό παραμυθάκι, “Θα σ΄αγαπώ ότι κι αν γίνει”.

Μιλήσαμε για τα ζωάκια που έχουν κι αυτά μαμά και φυσικά φτιάξαμε για τη μαμά μας ένα τέλειο δωράκι για να της δείξουμε την απέραντη αγάπη μας, τόσο τα πρωινά τμήματα , όσο και το ολοήμερο τμήμα!