ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΜΑ…..

Μετά την πεταλούδα σειρά είχε το εργατικό μυρμηγκάκι! Ψάξαμε πληροφορίες σε βιβλία που είχαμε στο σχολείο , είδαμε εικόνες στον υπολογιστή και παρακολουθήσαμε το παρακάτω άκρως ενδιαφέρον βιντεάκι !

Μυρμήγκια- Ο μαγικός κόσμος των ζώων

Ζωγραφίσαμε τη δική μας μυρμηγκοφωλιά.

Φτιάξαμε τα δικά μας δυνατά μυρμηγκάκια αφού μεταφέρουν βάρος 4 φορές μεγαλύτερο από το δικό τους.

Παίξαμε μυρμηγκοπαιχνίδια στην αυλή.

Διαβάσαμε το γνωστό παραμυθάκι ο ” Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας” ,το παίξαμε και το ζωγραφίσαμε.

Πριν το τέλος της εβδομάδας είπαμε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το επόμενο έντομο που είναι πιο άλλο από την εργατική και πολύ χρήσιμη μελισσούλα!

Κάναμε εννοιολογικό χάρτη με αυτά που ξέρουμε για τη μέλισσα και ιστόγραμμα με αυτά που θέλουμε να μάθουμε.

Φέραμε από το σπίτι μας βιβλία για τη μέλισσα !Φέραμε ακόμα και μια ζωντανή μέλισσα!!

Μάθαμε τον κύκλο ζωής της μέλισσας και τον κάναμε φύλλο εργασίας και ξεκινήσαμε μια δουλίτσα έκπληξη για τη μέλισσα.

Από βδομάδα έπεται συνέχεια!!

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ….

Το θέμα μας αυτή την εβδομάδα ήταν η πεταλούδα! Είδαμε βιντεάκια και εικόνες για τον κύκλο ζωής της πεταλούδας .Διαβάσαμε το παραμύθι “Ένα σκουλήκι με φτερά” της Λήδας Βαρβαρούση και κάναμε εργασιούλες για την πεταλούδα.

Κάναμε και ένα τέλειο καδράκι στο οποίο μεταμορφωθήκαμε οι ίδιοι σε πεταλούδες χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές!

Ακολούθησε “Μια πολύ πεινασμένη κάμπια” που ήρθε στην παρέα μας! Διαβάσαμε το υπέροχο βιβλίο του ERIC KARL και με τη βοήθειά του παίξαμε σειροθετήσαμε , ταξινομήσαμε, απαριθμήσαμε  και κατανοήσαμε ποσότητες.

Και φυσικά φτιάξαμε τη δική μας πεινασμένη κάμπια χρησιμοποιώντας μπαλόνι!

Βέβαια δεν έλειψαν κι άλλες ανοιξιάτικες δημιουργίες !Μοσχοβόλησε Άνοιξη όλο το σχολείο!!

 

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ-ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Επιτέλους έφτασε η μέρα που όλοι περιμέναμε, η μέρα της επιστροφής μας στο σχολείο! Η πρώτη αυτή εβδομάδα ήταν ίσως η πιο χαρούμενη της φετινής σχολικής χρονιάς!

Είπαμε τα νέα μας από κοντά μετά από τόσο καιρό, παίξαμε όλοι μαζί , γελάσαμε , τρέξαμε αλλά το πιο σημαντικό απομακρυνθήκαμε από την ψυχρή οθόνη της τηλεδιάσκεψης που παρόλο που μας βοήθησε να κρατήσουμε μια επαφή εκείνες τις δύσκολες μέρες δεν αντικαθιστά με τίποτα τη δια ζώσης διδασκαλία!

Την τιμητική της αυτή την εβδομάδα είχε η μαμά μας,  η οποία γιόρταζε την προηγούμενη Κυριακή !Μιλήσαμε για όλα αυτά που κάνει κάθε μέρα η μαμά μας για μας αλλά και για αυτά που μπορούμε να κάνουμε εμείς για να την ευχαριστήσουμε και να της δείξουμε την αγάπη μας! Είδαμε πίνακες ζωγραφικής σχετικούς με το θέμα και μετά τους  “ζωντανέψαμε”.

Διαβάσαμε το υπέροχο ρώσικο παραμύθι “Η κούκλα που ήθελε να αποκτήσει ένα μωρό” του Ντιμίτερ Ινκιόφ.

Έπειτα παίξαμε παιχνίδια σειροθέτησης από το  μικρότερο στο μεγαλύτερο και αντίστροφα.

Με αφορμή το συγκινητικό παραμύθι  “Αγάπη ως τον ουρανό” ευαισθητοποιηθήκαμε για τα παιδάκια που για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν μαμά και τη θέση της παίρνουν αυτοί οι καταπληκτικοί άνθρωποι που αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα παιδί και να το   “αγαπούν μέχρι τον ουρανό” .Ένα βιβλίο που διαβάζουμε κάθε χρόνο και κάθε χρόνο μας συγκινεί το ίδιο!!

Επίσης διαβάσαμε το τρυφερό παραμυθάκι, “Θα σ΄αγαπώ ότι κι αν γίνει”.

Μιλήσαμε για τα ζωάκια που έχουν κι αυτά μαμά και φυσικά φτιάξαμε για τη μαμά μας ένα τέλειο δωράκι για να της δείξουμε την απέραντη αγάπη μας, τόσο τα πρωινά τμήματα , όσο και το ολοήμερο τμήμα!