ΜΕΣΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Μπήκε ο Φλεβάρης και μαζί του ήρθαν οι βροχές και δυνάμωσε το κρύο. Έτσι την πρώτη μέρα της εβδομάδας φυσικά μιλήσαμε για τον μύθο του κουτσοφλέβαρου, μάθαμε και ζωγραφίσαμε παροιμίες, παίξαμε παιχνίδια σύνθεσης της λέξης Φεβρουάριος.Είδαμε σε βιντεάκι το παραμύθι ” Ο Γλετζοφλέβαρος” , μιλήσαμε γι΄αυτό, το παίξαμε και το ζωγραφίσαμε.

Τελειώσαμε την κατασκευούλα μας για τα χειμωνιάτικα σπορ, που ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα.

Έπειτα ασχοληθήκαμε με τα μέσα θέρμανσης.Είδαμε ποια μέσα θέρμανσης χρησιμοποιούμε στις μέρες μας.Τα κατατάξαμε ανάλογα με την ενέργεια που χρησιμοποιούν,(πετρέλαιο , ηλεκτρικό ρεύμα, ξύλα κλπ).Επισκεφτήκαμε το χώρο του σχολείου όπου βρίσκεται ο καυστήρας και είδαμε πως λειτουργεί.Σημειώσαμε το μέσο θέρμανσης που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας  και είδαμε ποιο είναι το δημοφιλέστερο μέσο θέρμανσης.

Φτιάξαμε το δικό μας τζάκι με τον δικό μας μοναδικό τρόπο.Ε να μην ψήσουμε και κάτι να φάμε;

Με αφορμή το τζάκι μιλήσαμε για τον τρόπο που ζεσταίνονταν οι πρώτοι άνθρωποι.Είδαμε βιντεάκι για το πώς ανακάλυψαν οι άνθρωποι τη φωτιά .Μάθαμε και ζωγραφίσαμε τον μύθο του Προμηθέα και κάναμε πειράματα που μας ξετρέλαναν! Διαπιστώσαμε λοιπόν με πειραματικό τρόπο και ταξινομήσαμε  ποια υλικά καίγονται και ποια όχι:

Επίσης πειραματιστήκαμε με εύφλεκτα και μη εύφλεκτα υλικά:Είδαμε δηλαδή ποια υλικά δυναμώνουν τη φωτιά και ποια υλικά την αποδυναμώνουν.

Παίξαμε και  δύο παιχνιδάκια.Στο ένα παιχνιδάκι  κινούμαστε ελεύθερα στο χώρο με τη μουσική και στο σταμάτημα της μουσικής  πιάνουν ένα αντικείμενο που καίγεται ή δεν καίγεται ανάλογα με την εντολή της νηπιαγωγού.Στο δεύτερο παιχνιδάκι κινούμαστε ελεύθερα στο χώρο με τη μουσική και στο σταμάτημά της μένουμε ακίνητοι.Όποιος κουνιέται καίγεται!