Ο κύκλος των εποχών-Χειμώνας

Η εβδομάδα ξεκίνησε με τις 4 εποχές.Μάθαμε ποιες είναι οι 4 εποχές .Τις βάλαμε στη σειρά  και είδαμε ότι σχηματίζουν έναν κύκλο.Δηλαδή φεύγουν και έρχονται κάθε χρόνο με την ίδια σειρά.

Παίξαμε παιχνίδια για να κατανοήσουμε τη σειρά των εποχών:

Με αφορμή τον κύκλο των 4 εποχών είπαμε να κάνουμε μια εισαγωγή στα κλάσματα γιατί είμαστε μαθηματικά αστεράκια!!!Έτσι μάθαμε ότι  το ένα κομμάτι από τον κύκλο των 4 εποχών ονομάζεται 1/4 τα 2 κομμάτια  2/4 κλπ. Αφού είδαμε ότι τα καταφέρνουμε δοκιμάσαμε να χωρίσουμε τον κύκλο και σε άλλα μέρη.

Παίξαμε παιχνίδι όπου ταιριάξαμε τις καρτέλες με την αντίστοιχη εποχή:

Έπειτα από όλα αυτά επιστρέψαμε στην εποχή που έχουμε τώρα δηλαδή τον Χειμώνα! Παίξαμε χειμωνιάτικα παιχνίδια με αφορμή την ιστορία ενός παράξενου χιονάνθρωπου, του Τουρτούρη!

 Το ολοήμερο τμήμα έκανε και έναν τέλειο χιονάνθρωπο με μανταλάκι :

Είδαμε πίνακες ζωγραφικής με δέντρα του χειμώνα και προσπαθήσαμε να σκεφτούμε τι αισθάνονται και τι θα λέγανε αν είχαν στόμα.Στη συνέχεια μετατρέψαμε τα χειμωνιάτικα δέντρα σε ανοιξιάτικα ζωγραφίζοντας με μαρκαδόρο που σβήνει πάνω στην πλαστικοποιημένη εικόνα.Την ιδέα την πήραμε από το 2ο Νηπιαγωγείο Χαλάστρας.

Μάθαμε την παροιμία “Του Γενάρη το φεγγάρι μοιάζει με μαργαριτάρι” και αποφασίσαμε να γίνουμε μικροί ζωγράφοι και να ξεκινήσουμε τον δικό μας πίνακα του χειμώνα , χρησιμοποιώντας μια περίεργη τεχνική χωρίς πινέλο!!

Από βδομάδα θα θαυμάσετε τα έργα μας!!