ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΣΠΟΡ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με το τραγούδι του Χειμώνα που είναι και μια ευκαιρία εκμάθησης των φωνηέντων :

ΑΑΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΑΓΩΝΙΑ

Παίξαμε με τα φωνήεντα και τις εικόνες του τραγουδιού:

Φυσικά τελειώσαμε και τον πίνακα ζωγραφικής του Χειμώνα καθότι είμαστε και φοβεροί καλλιτέχνες :

 

 

Ακολούθησε ενασχόληση με τα σπορ του Χειμώνα ,σκι, πατινάζ , έλκηθρο, χόκευ και πολλά άλλα που ούτε ακουστά δεν τα είχαμε.Είδαμε σχετικές φωτογραφίες και βίντεο στον υπολογιστή, κάναμε παντομίμα και μαντεύαμε το σπορ, είπαμε ποια είναι ομαδικά και ποια ατομικά , και παρατηρήσαμε τον εξοπλισμό τους.

Φτιάξαμε και 2 παιχνίδια  “χόκεϋ ” για να παίζουμε στην τάξη μια και δεν προβλέπεται να χιονίσει για να τα παίξουμε έξω!

Επίσης φτιάξαμε παιχνίδι εξάσκησης της λεπτής κινητικότητας με χιονανθρωπάκια από πλαστικά μπουκάλια, πομ πον και μανταλάκια!

Αλλά και παιχνίδι μνήμης όπου μαντεύαμε τι κρύβει ο χιονάνθρωπος κάτω από το καπέλο του:

Γίναμε οι ίδιοι χιονανθρωπάκια και παίξαμε το παιχνίδι “Βρες τις διαφορές στους χιονάνθρωπους”.

Με τόσα χιόνια και χιονανθρώπους να κι ένας χιονάνθρωπος καθώς κι άλλο ένα χειμωνιάτικο τοπίο με λαδοπαστέλ!

Μάθαμε και το γνωστό παιχνιδοτράγουδο  “Όταν πας να κάνεις σκι”, που ειλικρινά το λατρέψαμε!!

Η εβδομάδα μας τελείωσε με τη γιορτή των 3 Ιεραρχών όπου αφού μιλήσαμε για τη ζωή τους και την προσφορά τους στα γράμματα ,κάναμε εργασιούλα είδαμε ένα παραμυθάκι στον υπολογιστή και παίξαμε παιχνίδι με τα ονόματά τους!

Καλό σαββατοκύριακο σε όλους!

Ο κύκλος των εποχών-Χειμώνας

Η εβδομάδα ξεκίνησε με τις 4 εποχές.Μάθαμε ποιες είναι οι 4 εποχές .Τις βάλαμε στη σειρά  και είδαμε ότι σχηματίζουν έναν κύκλο.Δηλαδή φεύγουν και έρχονται κάθε χρόνο με την ίδια σειρά.

Παίξαμε παιχνίδια για να κατανοήσουμε τη σειρά των εποχών:

Με αφορμή τον κύκλο των 4 εποχών είπαμε να κάνουμε μια εισαγωγή στα κλάσματα γιατί είμαστε μαθηματικά αστεράκια!!!Έτσι μάθαμε ότι  το ένα κομμάτι από τον κύκλο των 4 εποχών ονομάζεται 1/4 τα 2 κομμάτια  2/4 κλπ. Αφού είδαμε ότι τα καταφέρνουμε δοκιμάσαμε να χωρίσουμε τον κύκλο και σε άλλα μέρη.

Παίξαμε παιχνίδι όπου ταιριάξαμε τις καρτέλες με την αντίστοιχη εποχή:

Έπειτα από όλα αυτά επιστρέψαμε στην εποχή που έχουμε τώρα δηλαδή τον Χειμώνα! Παίξαμε χειμωνιάτικα παιχνίδια με αφορμή την ιστορία ενός παράξενου χιονάνθρωπου, του Τουρτούρη!

 Το ολοήμερο τμήμα έκανε και έναν τέλειο χιονάνθρωπο με μανταλάκι :

Είδαμε πίνακες ζωγραφικής με δέντρα του χειμώνα και προσπαθήσαμε να σκεφτούμε τι αισθάνονται και τι θα λέγανε αν είχαν στόμα.Στη συνέχεια μετατρέψαμε τα χειμωνιάτικα δέντρα σε ανοιξιάτικα ζωγραφίζοντας με μαρκαδόρο που σβήνει πάνω στην πλαστικοποιημένη εικόνα.Την ιδέα την πήραμε από το 2ο Νηπιαγωγείο Χαλάστρας.

Μάθαμε την παροιμία “Του Γενάρη το φεγγάρι μοιάζει με μαργαριτάρι” και αποφασίσαμε να γίνουμε μικροί ζωγράφοι και να ξεκινήσουμε τον δικό μας πίνακα του χειμώνα , χρησιμοποιώντας μια περίεργη τεχνική χωρίς πινέλο!!

Από βδομάδα θα θαυμάσετε τα έργα μας!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ο καινούριος χρόνος ήρθε και στο νηπιαγωγείο μας και προβλέπεται πολύ δημιουργικός αλλά και ευοίωνος!Ξαναβρεθήκαμε όλοι μαζί και είμαστε πολύ χαρούμενοι παιδιά και εκπαιδευτικοί!Μας είχαν λείψει αφάνταστα αυτές οι φατσούλες και οι φωνούλες τους από κοντά κι όχι μέσα από έναν άψυχο υπολογιστή!

Η εβδομάδα μας ξεκίνησε μιλώντας και ζωγραφίζοντας τις αναμνήσεις μας από τις γιορτές.Επίσης διαβάσαμε την ιστορία της βασιλόπιτας και αφού τη συζητήσαμε ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας. Ακολούθησε η ενασχόλησή μας με το νέο χρόνο .Παίξαμε παιχνίδια με το 2021:

Το ολοήμερο έκανε την ομαδική του εργασία με τις επιθυμίες μας για το 2021:

Αλλά και ατομική με ένα 2021 που θα το ψεκάσουμε με το άρωμά μας και θα μοσχοβολήσουμε τις ντουλάπες μας:

Επίσης φτιάξαμε τα τέλεια φετινά μας ημερολόγια που ελπίζουμε να μας φέρουν καλοτυχία τη νέα αυτή χρονιά!

Συνεχίσαμε κάνοντας μια εισαγωγή για την πανέμορφη  εποχή που διανύουμε ,δηλαδή τον χειμώνα.Αφού είπαμε τι ξέρουμε , κάναμε ένα ιστόγραμμα με το τι θέλουμε να μάθουμε.Έτσι από βδομάδα θα ασχοληθούμε λίγο με τις 4 εποχές και μετά ξεκινάμε δυναμικά τις χειμωνιάτικες δραστηριότητές μας!!!