ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙ ΟΝΟΜΑΤΑ!

Σε συνέχεια των δραστηριοτήτων της προηγούμενης εβδομάδας φτιάξαμε το αρχικό του ονόματός μας με την τεχνική zentangle art:

Έπειτα ασχοληθήκαμε με τη σύνθεση ολόκληρου του ονόματός μας .Έτσι το κάναμε ακτίνα ενός λουλουδάτου ήλιου:

Το γράψαμε σε μήλα που μπήκαν στο καλάθι.

Και τέλος είδαμε ποιος σηκώνει περισσότερα μήλα στο κεφάλι του!!!

Παίρνοντας αφορμή από την πολύχρωμη τελεία μας ,αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη θεματολογία μας με κάτι που ενθουσιάζει πάντα τα παιδιά κι αυτό είναι ,τα χρώματα !Ήρθε στην παρέα μας ένα βιβλίο παιχνίδι με πολύχρωμες τελείες που ειλικρινά μας ξετρέλανε.

Ένα βιβλίο παιχνίδι – Tullet Hervé

Το βιβλίο μας έδωσε αφορμή να ασχοληθούμε με τα 3 βασικά χρώματα, κόκκινο , κίτρινο, μπλε.Τα ψάξαμε στην τάξη ,τα αναζητήσαμε στο εξωτερικό περιβάλλον, παίξαμε μαζί τους και κάναμε και εργασίες με αυτά.

Φυσικά δεν ξεχάσαμε και το άσπρο – μαύρο και αφού κάναμε τις αντίστοιχες δραστηριότητες για τα 2 χρώματα ,κάναμε μια εργασία καθρεφτισμού όπου την ίδια ζωγραφιά την κάναμε στο μαύρο χαρτόνι με άσπρη μπογιά και στο άσπρο χαρτόνι με μαύρη μπογιά.

Η εβδομάδα μας τελείωσε με έναν πίνακα του Καντίνσκι που ονομάζεται  ” Κίτρινο Κόκκινο Μπλε”, τον οποίο αναλύσαμε , ψάξαμε να βρούμε την ονομασία του, παρατηρήσαμε τα χρώματά του και τα σχήματα που έχει μέσα βάζοντας τη φαντασία μας να δουλέψει και φυσικά τον ζωγραφίσαμε.