ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ!

Φτάσαμε στα τέλη του Σεπτέμβρη και την τάξη μας επισκέφτηκε η Νεράιδα Ευγενία και μας έμαθε ευγενικές λεξούλες όπως ευχαριστώ , παρακαλώ ,συγνώμη ,μπράβο κλπ.

Επίσης μάθαμε ότι η φωνή μας δεν έχει πάντα την ίδια ένταση !Ανάλογα με το που βρισκόμαστε και τι κάνουμε αλλάζει και η έντασή της.Ήρθε λοιπόν στην τάξη μας το φωνόμετρο για να μας βοηθήσει να ρυθμίζουμε την ένταση της φωνής μας!

Ο Οκτώβρης με τον ερχομό του μας έφερε και 2 γιορτές!Η πρώτη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας στην οποία γιορτάζει η γιαγιά και ο παππούς μας και γιορτάζεται την πρώτη μέρα του Οκτώβρη.Διαβάσαμε την ιστορία “Ο παππούς και η γιαγιά μου” και μιλήσαμε για όσα κάνουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες για μας αλλά και τι κάνουμε εμείς για αυτούς! Είδαμε φωτογραφίες από παππούδες και γιαγιάδες άλλων εποχών αλλά και άλλων χωρών.Κάναμε συγκρίσεις και βρήκαμε ομοιότητες και διαφορές!Παρατηρήσαμε πίνακες ζωγραφικής σχετικούς με το θέμα, τους αναλύσαμε και τους  “ζωντανέψαμε”!

Τέλος ετοιμάσαμε και ένα μικρό δωράκι γι΄αυτούς που μας αγαπάνε και μας φροντίζουν τόσο πολύ!

Nα και το δωράκι από τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος!

Η εβδομάδα μας τελείωσε με άλλη μια γιορτή , την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ζώων!

Μιλήσαμε για τα ζώα που χρειάζονται προστασία (πχ αδέσποτα σκυλιά) αλλά και για αυτά που τείνουν να εξαφανιστούν εξαιτίας των ανθρώπων (πχ χελώνα Καρέτα καρέτα , αρκούδες κλπ).Παίξαμε παιχνίδια ψάχνοντας μικροσκοπικά ζωάκια:

Γνωρίσαμε ζώα της ζούγκλας ,της ερήμου , της θάλασσας κλπ, διαβάσαμε ιστορίες με ζώα , παίξαμε παιχνίδια με κάρτες και παιχνίδια μνήμης και φτιάξαμε το δικό μας  σκυλάκι για να στολίσουμε το δωμάτιό μας και να μην ξεχνάμε ποτέ να φροντίζουμε τα ζώα και ειδικά αυτά που έχουν την ανάγκη μας!