ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ
3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΛΕΒΑΔΩΝ 3 ΛΑΡΙΣΑ 41334
Tηλέφωνο: 2410613995
Fax: 2410613995 Email: mail@3nip-laris.lar.sch.gr
Σχολικό έτος: 2020-2021
Ημερομηνία: 06/05/2021

Αγαπητοί γονείς,

aπό Δευτέρα 10/05/21 ξεκινά η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων. Εκπαιδευτικοί και μαθητές οφείλουν να προσκομίσουν στο σχολείο αρνητικό self test προκειμένου να μετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Από σήμερα Τετάρτη 05/05/21 έως και το Σάββατο 08/05/21 μπορείτε να προμηθεύεστε από το φαρμακείο δωρεάν το πρώτο self test.

Τη Δευτέρα 10/05/21 μπορείτε να παραλάβετε το δεύτερο τεστ της επόμενης εβδομάδας.( θα γίνουν 2 τεστ την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων ,προ Δευτέρας και προ Πέμπτης) Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να διενεργείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ και το δεύτερο την Τετάρτη το βράδυ.

Το αποτέλεσμα του self-test δηλώνεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Αν το self-test είναι αρνητικό: Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους, μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού τεστ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος. Αν το self-test είναι θετικό: Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

    Σε περίπτωση που δεν επιδειχθεί η σχολική κάρτα κατά την είσοδο του παιδιού στο σχολείο, το παιδί δεν γίνεται δεκτό και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα. Eλπίζουμε στη συνέχιση της πολύ καλής μας συνεργασίας .

Χριστός Ανέστη ,Χρόνια πολλά!!!

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
Παναγιώτου Παναγιώτα
ΠΕ60