Τα μικρά παιδιά της Λάρισας για άλλη μια χρονιά συμμετείχαν σε εκδηλώσεις που έγιναν στα σχολεία τους στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.
Οι μαθητές από το 3ο , του 23ο και το 61ο Νηπιαγωγείο με τους εκπαιδευτικούς τους υλοποίησαν δράσεις σχετικές με το μουσείο του Ιπποκράτη και την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων.
Οι μαθητές του 1ου και του 26ου Νηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το μνημείο και έστειλαν το μήνυμα ότι στη Λάρισα υπάρχει μουσείο του Ιπποκράτη.Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Ρίζος Χαλιαμπάλιας και η γενική γραμματέας Άρτεμις Παπαδημητρίου.
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των σχολείων συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα etwinning «Από τον Γλυπτό Ποταμό στο μνημείο του Ιπποκράτη στη Λάρισα».
Στη Λάρισα υπάρχει το μνημείο του Ιπποκράτη και κάτω από αυτό το κενοτάφιο που λειτουργεί από τη δεκαετία του 1980 και σαν μουσειακός χώρος. Τον ανδριάντα του Ιπποκράτη φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γεώργιος Καλακαλλάς.
Στις κεντρικές πλατείες της πόλης αναπτύσσεται ο Γλυπτός Ποταμός, το έργο που σχεδίασε η γλύπτρια τοπίου Νέλλα Γκόλαντα.
Ο Σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», για άλλη μια χρονιά υποστήριξε εκπαιδευτικές δράσεις σχολείων που μελετούν το έργο του Ιπποκράτη.