3ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης

Συμμετέχουμε κι εμείς στον 3ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει τη Φιλαναγνωσία. Στο φετινό μαραθώνιο με θέμα: «Φιλία είναι…»
έχουν επιλεγεί βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων που καταπιάνονται με τις διαφορετικές διαστάσεις της φιλίας: φιλία που αντέχει στον χρόνο, φιλία που δοκιμάζεται, φιλία κόντρα στα στερεότυπα. Γιατί η φιλία είναι σημαντική και κάθε φορά διαφορετική! Ο φίλος μας είναι ένα πρόσωπο που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα όταν είμαστε δίπλα του. Κάποιες φορές μπορεί να μοιάζουμε, ενώ άλλες φορές ενδέχεται να είμαστε πολύ διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο. Εκείνο που μετράει όμως είναι η αγάπη, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός και η αποδοχή, συστατικά που κάνουν μια φιλία… μαγική!

Διαβάσαμε τα βιβλία και προσπαθήσαμε να μπούμε στη θέση των ηρώων, να νιώσουμε τα συναισθήματα τους αλλά και να εκφράσουμε τα δικά μας. Προσπαθήσαμε, επίσης, να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μια φιλική σχέση με τη λογοτεχνία και την ανάγνωση βιβλίων και να γνωρίσουν το έργο Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών. Τα παιδιά αλληλεπιδράσανε θετικά μεταξύ τους και συνεργάστηκαν.
Αφού διαβάσαμε τα τρία βιβλία που είχαμε επιλέξει, τα παιδιά συμπλήρωσαν τα φύλλα δραστηριοτήτων που αντιστοιχούν στα συγκεκριμένα βιβλία και τώρα είμαστε έτοιμοι για την αποστολή τους στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Καλή επιτυχία στην προσπάθεια των παιδιών μας!!!

11

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *