Σεισμός,σεισμός αλλά όχι πανικός!

Την Τετάρτη 24  Ιανουαρίου επισκέφτηκε μετά από πρόσκλησή μας το σχολείο   ο πολιτ.μηχ. Σ.Μ, γονέας νηπίου, για να ενημερώσει ως ειδικός επιστήμονας τα παιδιά για το σεισμό.

Αρχικά, τους  ζητήθηκε  να χωριστούν σε δύο ομάδες και να απαντήσουν σε ερωτήσεις του .

Διερευνήθηκαν προυπάρχουσες γνώσεις  σε συνδυασμό με την εξοικείωσή τους  με το θέμα   στο πλαίσιο σχετικής διδασκαλίας το  προηγούμενο διάστημα.

Στη συζήτηση προστέθηκαν και άλλες πληροφορίες , καθώς και χρήσιμες συμβουλές προς τα παιδιά (π.χ προτροπή παιδιών στο να συζητήσουν όλοι μαζί στην οικογένεια τι πρέπει να κάνουν αμέσως με τη λήξη μιας σεισμικής δόνησης , δηλ.ορισμό κοινού τόπου συνάντησης όπως σχολικές αυλές ή πλατεία χωριού).

Με την παρουσίαση σχετικής αφίσας του ΟΑΣΠ  ,του απαραίτητου υλικού α΄βοηθειών που πρέπει να υπάρχει σε κάθε κτήριο (σπίτι,σχολείο κτλ) , αλλά και με σχετικό παιχνίδι /άσκηση ετοιμότητας με τη συμμετοχή όλων των παιδιών, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της ενημέρωσης.

Λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο ωριμότητας της συγκεκριμένης ηλικίας , ελπίζουμε  αυτή η προσπάθεια να συνέβαλε ως μικρό λιθαράκι στην εξοικείωση των παιδιών με την έννοια του σεισμού, πολύ κυριότερα δε στην κατά το δυνατό καλύτερη  προετοιμασία ψύχραιμων και ενημερωμένων  αυριανών πολιτών.

Ευχαριστούμε τον κο. Σ.Μ για το χρόνο που μας αφιέρωσε και την προσεγμένη παρουσίασή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *