Χειμώνας 2021

Στις 11 Ιανουαρίου βρεθήκαμε πάλι όλοι μαζί στο σχολείο μας και ανακαλύψαμε την όμορφη εποχή του χειμώνα. Ασχοληθήκαμε με τα ρούχα του χειμώνα, τα αθλήματα αυτής της εποχής, τα φρούτα του χειμώνα, την Αλκυόνη, την νυφούλα αμυγδαλιά, μάθαμε γράμματα και αριθμούς μέσα από παιχνίδι, χορέψαμε και κάναμε γυμναστική, μάθαμε νότες, διαβάσαμε ιστορίες και ποιήματα, παίξαμε με την γλυκιά μας μελισσούλα Bee- bot και φυσικά παίξαμε ομαδικά και άλλα πολλά παιχνίδια.

Η χαρά μας ήταν μεγάλη και δεν φωτογραφήσαμε όλες τις δραστηριότητες μας μα μόνο τις όμορφες κατασκευές μας….

  1. Παρατηρήσαμε τον καιρό του χειμώνα μέσα από φωτογραφίες και είδαμε ποια αθλήματα κάνουν οι άνθρωποι τον χειμώνα. Διαλέξαμε ποιο μας αρέσει πιο πολύ και αφού ζωγραφίσαμε με τέμπερα το χιόνι και με ξυλομπογιές το άθλημα που ήθελε ο καθένας , κολλήσαμε την φωτογραφία μας και έτοιμοι….                                                         
  2. Είπαμε ποια είναι τα ρούχα του χειμώνα, παίξαμε παιχνίδι μνήμης, παίξαμε με την μελισσούλα μας και φτιάξαμε ένα χάρτινο σκουφάκι ζωγραφίζοντας με κηρομπογιές ότι σχέδια θέλαμε και μετά από πάνω ζωγραφίσαμε με νερομπογιές και τα σχέδια εμφανίστηκαν μαγικά!!!!!  
  3. Ο χειμώνας έχει πολύ κρύο και χιόνι, ότι πρέπει για έναν χιονάνθρωπο….. 
  4. Αναφέραμε τα φρούτα και τα λαχανικά του χειμώνα και φτιάξαμε ένα τρισδιάστατο πορτοκάλι…. 
  5. Διαβάσαμε τον μύθο της Αμυγδαλιάς, το παίξαμε σαν θέατρο, παρατηρήσαμε ένα κλαδί αμυγδαλιάς και αφού παρατηρήσαμε τον πίνακα ζωγραφικής του Van Gogh “Η Αμυγδαλιά” το ζωγραφίσαμε.Βάψαμε ένα χαρτί με μπλε νερομπογιά και αφού στέγνωσε ζωγραφίσαμε κλαδιά με πινέλo και καφέ τέμπερα και τα λουλούδια τα κάναμε με μπατονέτες και άσπρο και ροζ χρώμα τέμπερας.   
  6. Διαβάσαμε τον μύθο της Αλκυόνης, παίξαμε τα υποκοριστικά, κάναμε παιχνίδι μνήμης και φτιάξαμε το όμορφο αυτό πουλί  
  7. Ασχοληθήκαμε με τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη… Τα γνωρίσαμε, είδαμε που κοιμούνται, παρατηρήσαμε τις λέξεις, μεταμορφωθήκαμε σε τέτοια ζωάκια, παίξαμε διάφορα παιχνίδια και κάναμε μια ωραία κατασκευή. Βάψαμε χάρτινο πιάτο για σπηλιά, σε ένα χαρτί βάψαμε άσπρο για το χιόνι, πράσινες γραμμές για δέντρα και ζωγραφίσαμε και κόψαμε αρκούδες που κοιμούνται…. Το αποτέλεσμα μας άρεσε πολύ….(η ιδέα είναι από το διαδίκτυο)