ΠΑΣΧΑ , ΠΑΣΧΑ, ΠΑΣΧΑΛΙΑ…..

 

Μπορεί φέτος το Πάσχα να συνέπεσε σχεδόν με τη γιορτή της 25ης Μαρτίου αλλά τα παιδιά με τη βοηθειά μας δημιούργησαν εκπληκτικές πασχαλινές κατασκευές.

Τα κοτοπουλάκια που βλέπετε είναι ταυτόχρονα και κουκλάκια για να παίξουν τα παιδιά κουκλοθέατρο. Δύο κύκλοι, ένας πιο μικρός για κεφάλι και ένας μεγαλύτερος για σώμα. Κολλάτε πούπουλα, μύτη, ζωγραφίζετε και τα ματάκια και έτοιμο το κοτοπουλάκι!!!

 

Τρισδιάστατα αυγά με νήμα πλεκτικής και ατλακόλ. Θα χρειαστείτε μπαλόνια ελαφρώς φουσκωμένα σε σχήμα ωοειδές. Σε ένα μπωλ αραιώνετε λίγο την ατλακόλ με νερό, βουτάτε το νήμα και αρχίζετε να περιστρέφετε το νήμα γύρω από το μπαλόνι. Το κρεμάτε για να στεγνώσει και αν θέλετε προσθέτετε ανθάκια, πούλιες κλπ για επιπλέον διακόσμηση. Ιδού το αποτέλεσμα!!

Λαγουδάκια με ρολό από χαρτί υγείας. Τα παιδιά έβαψαν το χαρτί υγείας, έκοψαν το κεφάλι, τα αυτιά και τα ποδαράκια του λαγού. Κόλλησαν τα ματάκια και τα μουστάκια και ‘ετοιμος ο πασχαλινός λαγός να στολίσει το σπίτι!!

Πάσχα δίχως ευχές και χειροποίητη κάρτα δεν γίνεται. Πολλές ευχές μοίρασαν τα νηπιάκια μας με τις καρτούλες τους.

Με  πολλή αγάπη οι νηπιαγωγοί φτιάξαμε και ένα καλαθάκι με γλυκές εκπλήξεις για να ευχηθούμε και εμείς με τη σειρά μας ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ στους μαθητές και τις  οικογένειές τους.

Εκτός από τις παραπάνω κατασκευές διαβάσαμε με τα παιδιά ιστορίες για τα πάθη και τη σταύρωση του Χριστού. Μάθαμε για τα ελληνικά πασχαλινά ήθη και έθιμα. Μάθαμε και τραγουδήσαμε τα κάλαντα του Λαζάρου και παίξαμε παιχνίδια με πασχαλινά αυγά.

Καλό Πάσχα με υγεία σε μικρούς και μεγάλους.