Χριστούγεννα 2017

Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι απο τις πιο αγαπημένες των παιδιών και δική μας. Το σχολείο μας γεμίζει στολίδια, χρυσόσκονη, τραγούδια και πολύ κέφι. Με τη συμμετοχή των παιδιών στολίσαμε το δέντρο και τις τάξεις….

Με τα παιδιά κάναμε αρκετές κατασκευές για να στολίσουν και το σπίτι τους ….

1) Στολίδι με μακαρόνια, που βάψαμε με χρυσή και κόκκινη τέμπερα

2) Ημερολόγιο για την νέα χρονιά, στο οποίο κολλήσαμε σε ένα κομμάτι λινάτσα δαντέλα, διακοσμητικά και γλυκάνισους και ένα ρόδι που έφτιαξαν τα παιδιά με πηλό, το έβαψαν και κόλλησαν πούλιες.

3) Κάρτα. Τα παιδιά έφτιαξαν μια Χριστουγεννιάτικη κάρτα με χαρτί κανσόν, στην οποία έγραψαν την ευχή ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, όπως μπορούσαν και με ένα κομμάτι σφουγγαράκι πίσω απο το λαμπερό αστέρι έγινε τρισδιάστατη…

4) Κατασκευή το πρόσωπο του Άγιου Βασίλη με χαρτί κανσόν, τον οποίο έκοψαν και κόλλησαν τα παιδιά..

5) Εμείς οι νηπιαγωγοί φτιάξαμε σαν δώρα την πρόσκληση για τη γιορτή μας

και ένα ξωτικό- δωράκι που κρύβει στην αγκαλιά του καραμέλες

6) Φυσικά, τα παιδιά έγραψαν γράμμα στον Άγιο Βασίλη, έγραψαν τι δώρο θέλουν, το ζωγράφισαν και ζωγράφισαν και τον φάκελο για το γράμμα..

Και φυσικά, ετοιμάσαμε μια πολύ χαρούμενη και αστεία θεατρική παράσταση, για να χαρούν τα παιδιά και να τους χαρούν οι γονείς!!!! Κάναμε μια διασκευή του θεατρικού “Η μπουγάδα του Άγιου Βασίλη”, το αρχικό κείμενο του οποίου βρήκαμε σε μια αξιόλογη συνάδελφο και στην ιστοσελίδα της http://www.kinderella.gr. Αλλάξαμε κάποιους ρόλους, δώσαμε στα παιδιά στολές που υπάρχουν στο βεστιάριο του σχολείου και κάναμε μια πανέμορφη γιορτή. Οι μαμάδες έφεραν και γλυκά και αλμυρά εδέσματα για να φάνε οι πεινασμένοι ηθοποιοί και στο τέλος μας επισκέφθηκε ο Άγιος Βασίλης να μοιράσει απο ένα δώρο σε κάθε παιδί. Και του χρόνου… Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά!!