ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2017 -ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ  Π/ΘΜΙΑΣ

& Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ

3o  Νηπιαγωγείο Καματερού

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

 

Στο νηπιαγωγείο εγγράφονται τα νήπια με έτος γέννησης το 2012 και τα προνήπια με έτος γέννησης 2013, που διαμένουν εντός της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου.

 

 

 

 

Οι εγγραφές στο νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου 2017. Εγγραφές μετά τις 19 Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες.

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Από Τρίτη 02 Μαϊου εώς Παρασκευή 05 Μαϊου 2017 ,από 8:45 έως 9:30 π.μ. και από 13:30 έως 14:00 μ. μ.

Από 08 Μαΐου εως και14 Μαΐου 2017 , από 8:45 έως 9:30 π.μ. και από 13:30 έως 14:00 μ. μ.

Από 15 Μαΐου  εως και 19 Μαΐου 2017, από 8:45 έως 9:30 π.μ. και από 13:30 έως 14:00 μ. μ.

 

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή των νηπίων και των προνηπίων:

  • Αίτηση εγγραφής – Υπεύθυνη δήλωση (Συμπληρώνεται στο Νηπιαγωγείο).
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). (Δίνεται από το σχολείο και το φέρνει ο γονέας συμπληρωμένο από τον παιδίατρο άμεσα).
  • Φωτοτυπία του λογαριασμού ΔΕΚΟ ή εκκαθαριστικό της εφορίας στο όνομα του γονέα και στο οποίο να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του.
  • Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας του παιδιού στο οποίο θα φαίνεται ότι έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια (φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου και της σελίδας με τα εμβόλια).
  • Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8Ν1599/1986 του γονέα όπου θα δηλώνεται ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του παιδιού.( Δίνεται από το σχολείο)
  • Υπεύθυνη δήλωση στοιχείων μαθητή/τριας που συμπληρώνεται στο νηπιαγωγείο, προκειμένου να αναζητηθεί το πιστοποιητικό γέννησης του, μέσω του Πληροφορικού Συστήματος «myschool». (Δίνεται και συμπληρώνεται στο σχολείο).

 

Στην περίπτωση μαθητών/τριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. ή κρατικό ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη κρατική αρμόδια υπηρεσία. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του παιδιού στο νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

 

 

 

 

Ωράριο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου:

 

1)

  • Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής

 

Ώρα προσέλευσης: 7.45-7.55π.μ

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο τμήμα πρόωρης υποδοχής:

1) Νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.

2) Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος πρόωρης υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.

 

  • Τμήμα Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος

 

 Ώρα προσέλευσης: 8.20-8.30π.μ και Ώρα αποχώρησης: 16.00μ.μ

 

Προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών στο ολοήμερο πρόγραμμα:

1) μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. Αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλισικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους. 2) μαθητές των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως:

Ι) πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε προγράμματα απεξάρτησης/φυλακισμένοι,

ΙΙ) πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

 

2)

  Τμήμα Πρωϊνής Λειτουργίας

Ώρα προσέλευσης: 8.00-8.20π.μ και Ώρα αποχώρησης: 13.00μ.μ

 

Εφόσον επιλεγεί από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα, το ωράριο λειτουργίας τηρείται καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της συμμετοχής σε αυτό και δεν επιτρέπεται πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπιών από το Ολοήμερο Πρόγραμμα.

 

 

 

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Πρεζεράκου Μαρία