Απόκριες – Φυλές του κόσμου -Φεβρουάριος 2016

Τις φετινές Απόκριες πάλι με τρελό κέφι και χαρά φτιάξαμε καπέλα και μάσκες, χορέψαμε, παίξαμε και περάσαμε υπέροχα!!!

Μάσκα πουλίΜάσκαΜάσκα

κλόουν με χάρτινο πιάτοκλόουν με χάρτινο πιάτο

Βεννετσιάτικη μάσκαΒεννετσιάνικη μάσκαΧορός!!!!!!!!!!!

Μία κατασκευή ινδιάνικου καπέλου ήταν η αφορμή τα παιδιά να εκφράσουν την επιθυμία να γνωρίσουμε καλύτερα την φυλή αυτή αλλά και να δούμε ποια άλλη φυλή υπάρχει. Τα παιδιά ενθουσιάατηκαν!!! Φτιάξαμε μια ινδιάνικη σκηνή και φορώντας τα καπέλα μας κάτσαμε μέσα στη σκηνή, χορέψαμε τον χορό της βροχής… Φτιάξαμε τοτέμ απο κουτιά παπουτσιών, τα οποία τα παιδιά έβαψαν και διακόσμησαν όπως αποφάσισαν εκείνα.

Ινδιάνικη σκηνή και καπέλαΙνδιάνικη σκηνή και καπέλα

Τοτέμ Τοτέμ ΤοτέμΤοτέμ

Μελετήσαμε τον χάρτη για να δούμε σε ποια χώρα μένουμε εμείς, σε ποια φυλή ανήκουμε και στη συνέχεια μελετήσαμε την υδρόγειο, για να δούμε πού βρίσκετε η χώρα μας πάνω στον πλανήτη μας και που είναι κάποιες χώρες που ξέρανε τα παιδιά. Έπειτα, παρουσιάσαμε και συζητήσαμε τις φυλές του κόσμου. Κάναμε συγκρίσεις και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας για τις ομοιότητες και διαφορές τους. Κάναμε διάφορες κατασκευές, ζωγραφιές, διαβάσαμε ιστορίες και έθιμα απο άλλες φυλές. Ήταν τέλεια!!!

Μελετάω τον χάρτηΦυλές του κόσμουΦυλές του κόσμουΦυλές του κόσμουΚινέζικος δράκος Ιδέα απο PinterestΚινέζικος δράκος Ιδέα απο Pinterest

Το συμπέρασμά απο αυτό το πρόγραμμα και η ευχή μας αυτή να είναι η σκέψη των παιδιών και όταν μεγαλώσουν και η αθωώτητα της ηλικίας τους χαθεί….

Συμπέρασμα!!!!!! Είμαστε όλοι διαφορετικοί εξωτερικά, αλλά αυτό είναι ωραίο…..είμαστε, όμως, όλοι ίδιοι εσωτερικά, έχουμε όνειρα, ελπίδες και πολύ αγάπη για όλους!!!!!!!!