Σχολικός εκφοβισμός

Στα πλαίσια των δράσεων κατά του σχολικού εκφοβισμού συναντηθήκαμε κα τα δύο τμήματα μαζί, κλασικό και ολοήμερο, και διαβάσαμε δύο ιστορίες που βρήκαμε στο διαδίκτυο στον σύνδεσμο: http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip_ekfovismos/Default.html
Επεξεργαστήκαμε τις ιστορίες, συζητήσαμε για την έννοια του σχολικού εκφοβισμού, δώσαμε παραδείγματα μέσα από διάφορες κοινωνικές ιστορίες για να το κατανοήσουν καλύτερα τα νηπιάκια μας!!!
Για να το κατανοήσουμε καλύτερα παίξαμε ένα παιχνίδι που βρήκαμε την ιδέα στο διαδίκτυο σε blog μιας αξιόλογης συναδέλφου (ζητάμε συγγνώμη που δεν συγκρατήσαμε το όνομα). Το παιχνίδι λέγεται «Τα καλά και τα κακά μυστικά». Σε ένα κουτί έχουμε διάφορα χαρτάκια τυλιγμένα που γράφουν ένα μυστικό, όπως «ο μπαμπάς θα αγοράσει λουλούδια στη μαμά για έκπληξη» ή «Ο Ανδρέας μου τράβηξε τα μαλλιά». Το κάθε παιδί τραβάει από ένα χαρτάκι. Ένα ένα παιδάκι σηκώνεται και μαζί «διαβάζουμε» το μυστικό που γράφει το χαρτάκι. Όλοι μαζί αποφασίζουμε αν αυτό το μυστικό είναι καλό μυστικό, που μας κάνει χαρούμενους και δεν πρέπει να το μαρτυρήσουμε γιατί θα χαλάσουμε την έκπληξη ή είναι κακό μυστικό, που μας στενοχωρεί και πρέπει να το μοιραστούμε γιατί μας πληγώνει……
Έπειτα, σε έναν πίνακα που είναι χωρισμένο στη μέση κολλάμε τα μυστικά, από την μια τα καλά μυστικά και από την άλλη τα κακά μυστικά…..
Στο τέλος του παιχνιδιού, αφού μοιραστήκαμε τα κακά μυστικά και δεν είμαστε πια λυπημένοι χορεύουμε σε ζευγαράκια με μια όμορφη μουσική!!!!!!! Και δεν ξεχνάμε πως σεβόμαστε όλους τους φίλους μας και δεν κάνουμε τίποτα που να τους πληγώνει!!!!

Σχολικός εκφοβισμός

Σχολικός εκφοβισμός

Σχολικός εκφοβισμ'ος

Σχολικός εκφοβισμ’ος

Σχολικός εκφοβισμός

Σχολικός εκφοβισμός