Εγγραφές Νηπίων για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι εγγραφές των μαθητών στα Νηπιαγωγεία θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023.

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2023-2024, εγγράφονται μαθητές/τριες   γεννημένοι/ες το 2018 και το 2019 με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Ι. ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Α. Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.

Β. Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

Γ. Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

ΙΙ. Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή   . Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση.

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή τα έντυπα της εφορίας Ε1 ή Ε2 (οικονομικού έτους 2021). Στην 1η και 3η σελίδα του Ε1 αναγράφεται η κύρια κατοικία του τέκνου, όταν η κατοικία είναι ιδιόκτητη. Σε διαφορετική περίπτωση χρησιμοποιείται το έντυπο Ε2.

γ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή /και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής.

δ) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

ε) επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, (παρ 3 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β 1767) οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα.

ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΤΕΙ:

  • Αίτηση εγγραφής (θα δοθεί στο Νηπιαγωγείο)
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, (Α.Δ.Υ.Μ.), σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο συμπληρωμένο από τον γιατρό του παιδιού
  • Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου,  από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 6 του Π.Δ 79/2017 (Α ́ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 4 α του άρθρου 44 του ν.4777/2021 (Α ́ 25).
  • Υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης για την εγγραφή του ετέρου γονέα ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ
  • Πιστοποιητικό γέννησης του/της μαθητή/τριας, επίσημα μεταφρασμένο είτε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, είτε από πιστοποιημένο δικηγόρο για το σκοπό αυτό. (μόνο για τους αλλοδαπούς μαθητές).

Μετά την υποβολή της αίτησης, (παρ. 5 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β 1767) ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

α. Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται οι μαθητές χωρίς προϋποθέσεις, σύμφωνα με όσα ορίζονται στη με αριθ. πρωτ. Φ7/124668/ΦΔ/Δ1/18-9-2020, σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):

  1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.
  2. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται .

Τα Προνήπια που κατά το Σχολ. Έτος 2023-2024 θα φοιτήσουν ως νήπια εγγράφονται αυτεπάγγελτα, σύμφωνα με την παρ. 5 του αρθρ. 6 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109). Ενημερώστε σε περίπτωση επιθυμίας εγγραφής ή διαγραφής από το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο. Για τον σκοπό αυτό ο/η Προϊστάμενος/νη του νηπιαγωγείου εισέρχεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) και καταχωρίζει την αίτηση σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που του προσκομίζει ο γονέας/κηδεμόνας.

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου θα δέχεται από 1 έως 20 Μαρτίου 2023 και κατά τις ώρες 12:00  – 13:00  τους γονείς για την προσκόμιση των δικαιολογητικών.

Επισημαίνουμε ότι πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα θα πρέπει να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία και να τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Συστήνεται η  χρήση μάσκας για την προστασία όλων μας.

Ώρες επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 1 – 20 Μαρτίου, 12:00 – 13:00 Tηλέφωνο επικοινωνίας: 2399021602

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Α/Α ΟΝΟΜΑΣΙΑ  ΟΔΟΥ ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΙΩΝ ΟΔΩΝ- ΣΧΟΛΙΑ
1 ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΝΑΙ ΝΑΙ ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
2 ΟΔΟΣ ΚΕΝΕΝΤΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΔΟ ΚΕΝΕΝΤΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΕΝΕΝΤΥ
3 ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΔΟΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΑΓΑΛΗ(ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΓΑΓΑΛΗ) ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΔΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΑΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ  (ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΓΑΓΑΛΗ)  ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ΖΥΓΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ)
4 ΠΕΡΙΟΧΕΣ-ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΝΑΙ ΝΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ , ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΑ,ΓΕΩΠΟΝΙΚΑ, ΓΑΛΗΝΗ Κ.ΛΠ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ-ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αλληλοσεβασμός- Διαφορετικότητα στο Νηπιαγωγείο

Στο δεύτερο εργαστήριο δεξιοτήτων, μιλήσαμε για τα δικαιώματα των παιδιών με αφορμή ένα ποίημα του Ναζιμ Χικμετ: Ας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιά. Δημιουργήσαμε μια μεγάλη αφίσα που απεικόνιζε τα δικαιώματα των παιδιών και μιλήσαμε για κάποιες χώρες που αυτά δεν εφαρμόζονται και δεν θεωρούνται κατοχυρωμένα και αναφαίρετα.

Δημιουργία αφίσας με τα παιδιά για τα δικαιώματα

Έπειτα, αναφερθήκαμε στα παιδιά του κόσμου και γνωρίσαμε φυλές από διάφορα μέρη της γης. Ακούσαμε το τραγούδι της Αρβανιτάκη, το δέντρο. Αυτά που για εμάς θεωρούνται δεδομένα (τροφή, στέγη, φροντίδα) για άλλα παιδιά είναι ζητούμενο. Παρατηρήσαμε έναν παγκόσμιο χάρτη και την υδρόγειο σφαίρα. Συνδέσαμε την εικόνα με την εικόνα από το ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ (τα παιδιά να κρατούν τη γη στα χέρια σαν ένα μπαλόνι). Έγιναν στα παιδιά ορισμένες ερωτήσεις όπως:

Πού υπάρχουν παιδιά; Πώς είναι τα παιδιά άλλων χωρών, άλλων ηπείρων; Πώς μοιάζουνε; Με εποπτικό υλικό ταξιδέψαμε σε διάφορες ηπείρους και είδαμε παιδιά διαφόρων χωρών, με διαφορετικές συνήθειες, διαφορετικά σπίτια, διαφορετικές συνθήκες.

Σε επόμενη δραστηριότητα, ταξιδέψαμε πάνω στον χάρτη της γης και συγκεκριμένα σε διάφορες ηπείρους που συναντήσαμε. Μιλήσαμε για τις φυλές των παιδιών και κάναμε ένα φύλλο αξιολόγησης για όσα μάθαμε. Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά έδειξαν ενδιαφέρον για τους εσκιμώους, τους ινδιάνους και τους κινέζους με τους οποίους και ασχοληθήκαμε ξεχωριστά και γνωρίσαμε τα χαρακτηριστικά τους αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Εσκιμώοι στο σχολείο μας Ο πολιτισμός των κινέζων Οι Ινδιάνοι

Στην συνέχεια, στα πλαίσια της διαφορετικότητας υλοποιήσαμε το προτελευταίο εργαστήριο της θεματικής μας με τίτλο: “Μπαίνω στα παπούτσια του άλλου”. Δείξαμε στα παιδιά ένα unfairy tales της Unicef με τίτλο: H Μαλακ και η βάρκα. 

Στο σημείο αυτό μιλήσαμε για το φαινόμενο της μετανάστευσης και τους τρόπους βοήθειας των παιδιών που έχουν χάσει την πατρίδα τους. Δραματοποιήσαμε σε θεατρικό το παραμύθι αυτό και σκεφτήκαμε το δικό μας τέλος για την ιστορία της Μαλακ που έψαχνε καταφύγιο στην χώρα μας. Στο τέλος φτιάξαμε ένα κολλάζ για το πως θα υποδεχόμασταν στο σχολείο μας την Μαλακ αν ερχόταν!

Υποδοχή της Μαλακ στο νέο της σχολείο

Ολοκληρώνοντας το εργαστήριο δεξιοτήτων για τα δικαιώματα των παιδιών φτιάξαμε το βιβλίο μας, το κάθε παιδί ξεχωριστά όπου μέσα ζωγραφίσαμε όλα τα δικαιώματα μας.