“Ο Ρούλης ο Τροφούλης και η περιπέτεια του στον κόσμο της υγιεινής διατροφής”

Στο πρώτο μας εργαστήριο ασχοληθήκαμε με την σωστή διατροφή και μιλήσαμε για την μεσογειακή πυραμίδα. Την σχεδιάσαμε στο χαλί με την μορφή της χαρτοταινίας και την γεμίσαμε φαγητά αφού αποφασίσαμε ποιο μπαίνει στον κάθε όροφο. Μιλήσαμε για υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές και θελήσαμε να αναζητήσουμε την προέλευση των τροφών για να καταλάβουμε αν είναι υγιεινές ή όχι. Ανακαλύψαμε ότι τα τρόφιμα προέρχονται από ζώα, από τη γη, από τη θάλασσα και υπάρχει άλλη μια κατηγορία, τα επεξεργασμένα που, όπως είπαν τα παιδιά, τα παίρνουμε από τα εργοστάσια. Τα παιδιά αυθόρμητα ζωγράφισαν μερικά υγιεινά φαγητά ελεύθερα στην διάρκεια των ελεύθερων δραστηριοτήτων. 1.1

Για να γίνει επανάληψη των γνώσεων που αποκόμισαν αναφορικά με τις ομάδες τροφίμων, παίξαμε και την παρακάτω ηλεκτρονική τόμπολα.
Συμπληρώσαμε και ένα φύλλο εργασίας σχετικά με την διατροφή: CamScanner-12-08-2021-09.37

Με αφορμή την πυραμίδα της διατροφής, γνωρίσαμε το γεωμετρικό σχήμα »Πυραμίδα» . Παρακολουθήσαμε διαδραστικό βίντεο με το ομώνυμο τραγούδι από τα Ζουζούνια, όπου οι μαθητές κλήθηκαν να παρακολουθήσουν προσεχτικά προκειμένου να απαντήσουν σωστά στις ερωτήσεις που ακολουθούσαν του βίντεο.

https://edpuzzle.com/media/5eb164ede3c4c93eea278971 

Παρατηρήσαμε εικόνες με πυραμίδες, εντοπίσαμε τα χαρακτηριστικά του σχήματος, αναζητήσαμε πυραμίδες στον χώρο μας και σχηματίσαμε πυραμίδες με το σώμα μας, χορεύοντας.

Μετά, αφού διαβάσαμε το παραμύθι του : Παππού, πες μας την μυστική συνταγή! Ασχοληθήκαμε με την διαδρομή του φαγητού μέσα από το σώμα μας και το δραματοποιήσαμε. IMG_7311

Στην συνέχεια, ασχοληθήκαμε με την υγιεινή των δοντιών μας και ακούσαμε το παραμύθι που υπάρχει στον παρακάτω σύνδεσμο.

Πριν κλείσουμε το εργαστήριο μας αυτό ασχοληθήκαμε με την δημιουργία φαγητών με διάφορους τρόπους. Φτιάξαμε τα φρούτα που μας αρέσουν μαζί με αινίγματα και στην συνέχεια δημιουργήσαμε φαγητά με την βοήθεια της πλαστελίνης.

IMG 7190

Δημιουργήσαμε και με stencils φαγητά και γλυκά. Στο τέλος γίναμε και σεφ και προτείναμε στο θεατρικό μας παιχνίδι μενού με υγιεινές συνταγές.

IMG 7191

IMG 7187

IMG 7188