3nipionias blog

3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΙΑΒΑΤΩΝ–Ταξίδι στη χαρά της δημιουργίας και της μάθησης

ΒΡΟΧΗ–Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Νοέ 201830

Με αφορμή τις τελευταίες βροχοπτώσεις ασχοληθήκαμε με τα καιρικά φαινόμενα στην αρχή, και κυρίως με τη βροχή. Τέθηκαν ερωτήματα στα παιδιά…Από πού έρχεται η βροχή;Πώς δημιουργούνται τα σύννεφα; Πού πηγαίνει το νερό αυτό;

Στη συνέχεια αναφερθήκαμε στον κύκλο του νερού, στο ταξίδι που κάνουν οι σταγονούλες, πειραματιστήκαμε με το  νερό που βράζει στο κατσαρολάκι, είδαμε τους υδρατμούς να κολλάνε στο τζαμάκι που υπήρχε από πάνω και να γίνονται σταγονίτσες, παρακολουθήσαμε το βίντεο με τον κύριο σταγονούλη, αλλά ακούσαμε κι ένα υπέροχο τραγούδι στο youtube με τον κύκλο του νερού, χορέψαμε και παίξαμε με τα παιχνιδοτράγουδα: Στάλα, στάλα η βροχή κι όλο δυναμώνει… / Μία σταγόνα χορεύει και πηδά…, κατασκευάσαμε ατομικούς πίνακες με τον καιρό, αλλά και το μουσικό όργανο της βροχής.

Όμως επειδή μας αρέσει το νερό, προχωρήσαμε και σε άλλες επιστημονικές έρευνες, όπως η βύθιση και η πλεύση των αντικειμένων. Πειραματιστήκαμε σε μία λεκάνη με νερό και αφήσαμε διάφορα μικροαντικείμενα να “βουτήξουν για να δούμε αν θα επιπλεύσουν ή θα βυθιστούν. Πρώτα όμως, προκαλέσαμε τα παιδιά να κάνουν τις δικές τους υποθέσεις καταγράφοντάς τις σε έναν πίνακα.

Αναφερθήκαμε στις χρήσεις του νερού, στη χρησιμότητά του και φυσικά παρατηρήσαμε διάφορες εικόνες που μας προβλημάτισαν για το πώς πρέπει να χρησιμοποιούμε το νερό, κάνοντας οικονομία, γιατί το νεράκι δεν είναι απεριόριστο στον πλανήτη μας!

Τα παιδιά έδειξαν αμείωτο ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος του project!

 

Copyright © 2018 3nipionias blog. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΕΛΙΔΕΣ



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων