Μηνιαία αρχεία: Δεκέμβριος 2024
και αυτά τα Χριστούγεννα όπως κάθε χρόνο…
…στολίσαμε το δέντρο μας, διακοσμίσαμε τα τζάμια μας με στένσιλ , φτιάξαμε όμορφες γιορτινές κατασκευές, τραγουδήσαμε αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μάθαμε τα κάλαντα και με χαρούμενη διάθεση ανταλλάξαμε τις ευχές μας!!
Ζωγραφίσαμε και γράψαμε τις προσκλήσεις για τη γιορτή μας…
Φτιάξαμε υπέροχες κάρτες ταρανδάκια και γράψαμε τις ευχές μας…
Διακοσμήσαμε γυάλινα βάζα και τα μετατρέψαμε σε καταπληκτικά κηροπήγια…
…Στολίσαμε τις τάξεις μας με πολλή όρεξη και τέλος μετατρέψαμε τις απλές χάρτινες σακούλες σε στολή του Αι-Βασίλη και των ξωτικών του , ώστε να χωρέσουν μέσα όλα τα απίθανα πράγματα που φτιάχναμε τόσες μέρες ,μαζί με την αγάπη και τις ευχές μας για τις πιο φωτεινές και χαρούμενες γιορτές!!!
Δεινόσαυροι
Ένα αγαπημένο θέμα για τα παιδιά είναι οι δεινόσαυροι. Με πολύ ενδιαφέρον τα παιδιά ξεκίνησαν να μας μιλάνε γι’ αυτά που γνώριζαν σχετικά με το θέμα. Γνωρίσαμε τα ονόματα των δεινοσαύρων, τους ταξινομήσαμε ανάλογα με τις τροφές που τρώγανε (σαρκοφάγοι-φυτοφάγοι) και ανάλογα με αυτούς που ζούσαν σε στεριά, νερό ή αέρα. Παίξαμε παιχνίδι μαθηματικών με αριθμούς και δεινόσαυρους αφού χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες. Γίναμε παλαιοντολόγοι και δραματοποιήσαμε τις κινήσεις τους και τις φωνές τους. Κατασκευάσαμε δεινόσαυρους.
Μας επισκέφτηκε η ομάδα Science voyagers υλοποιώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Γη- Δεινόσαυροι- Έντομα”. Τα παιδιά έμαθαν τι κοινό υπάρχει ανάμεσα σε ένα αυγό και στη γη; Ποιοι ήταν και για τι εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι; Πως λειτουργεί μια μαγνητική πυξίδα; Πως δημιουργούνται τα πετρώματα; Τι γνωρίζουμε για τα ηφαίστεια; Τι ξέρουμε για τα έντομα;















































































