Φεβ 12
26

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Οι προσδοκίες, που καλλιεργούμε για τα παιδιά, εμείς οι εκπαιδευτικοί, αναφέρονται σε γενικά κοινωνικά χαρακτηριστικά και παράλληλα σε ατομικά ιδιοσυγκρασιακά. Κάθε επιλογή, κάθε ενέργεια ή εκδήλωση του εκπαιδευτικού κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι σε άμεση συνάρτηση με τις προσδοκίες, που έχει για το άμεσο ή μακροπρόθεσμο μέλλον των παιδιών. Η σημαντικότερη από τις πράξεις του εκπαιδευτικού μέσα στην τάξη είναι η διδασκαλία.

είναι ο υπεύθυνος για την οργάνωση, την προετοιμασία , το συντονισμό, την εκτέλεση (διεξαγωγή) και αξιολόγηση της. Κι επειδή η διδασκαλία είναι άμεσα συνυφασμένη με τη μάθηση, η επιλογή της καταλληλότερης μεθόδου κάθε φορά  αντλείται από τις θεωρίες, που έχουν επικρατήσει και εφαρμόζονται, είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά,  για την αποτελεσματικότερη μάθηση.

Για περισσότερα ανοίξτε το παρακάτω αρχείο :     προσδοκιες και θεωριες μαθησης

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.


Αφήστε μια απάντηση