Ακουλουθώντας τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) – Sustainable Development Goals (SDGs) τα νηπιάκια μας συμμετείχαν σε δράσεις με σκοπό την ενίσχυση της ενεργού πολιτειότητας. Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στοχεύουν στην προαγωγή ειρηνικών κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς (Στόχος 10: Μείωση των Ανισοτήτων, Στόχος 16: Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Δεσμοί) και στην προαγωγή ποιότητας ζωής (υγεία, παιδεία) ισότιμη για όλους ανεξαρτήτου ηλικίας (Στόχος 3: Υγεία και Ευεξία, Στόχος 4: Ποιοτική Εκπαίδευση).
Οι δράσεις στις οποίες τα παιδιά συμμετείχαν είναι:
- Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, η συντονίστρια κα Δήμητρα Παρασκευοπούλου από την ΑΜΚΕ <<Με άλλα μάτια>>, επισκέφτηκε το σχολείο μας για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια». Τα νήπια είχαν την ευκαιρία με βιωματικό τρόπο να γνωρίσουν, να παρακολουθήσουν και να συζητήσουν για τον τρόπο διαβίωσης ενός ατόμου με αναπηρία στη χώρα μας. Αυτή η αλληλεπίδραση και αλληλοκατανόηση είναι προϋποθέσεις για την αλλαγή στάσης και νοοτροπίας σχετικά με τη διαφορετικότητα, την αναπηρία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το πρόγραμμα καλύπτει τη σύγχρονη ανάγκη δημιουργίας μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας από το σχολείο.
- Αφού διαβάσαμε και συζητήσαμε το παραμύθι Ο Ορφέας και το Δωμάτιο με τα κουμπιά, κάθε νήπιο έφτιαξε 1 χριστουγεννιάτικη κάρτα και έγραψε ευχές για να τις ταχυδρομήσουμε στο <<Επισκεπτήριο Αγάπης>> και να μοιραστούν σε ανθρώπους που θα περάσουν τις γιορτές στα αντικαρκινικά νοσοκομεία. Μια δράση που διοργανώνεται τα τελευταία 5 χρόνια από την WinCancer και το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών και γεμίζει με χαρά, αγάπη και ελπίδα τόσο τους ασθενείς όσο και τους φροντιστές τους στα αντικαρκινικά νοσοκομεία.






