ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ (11/12/2023 – 10/03/2024)

1. Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου: Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του νηπιαγωγείου.

2. Παρακολούθηση παράστασης κουκλοθεάτρου: Οι μαθητές παρακολούθησαν την παράσταση κουκλοθεάτρου «Καλικαντζαρομπελάδες» από το κουκλοθέατρο Αναστασίας Ξηρομερίτου.

3. Χριστουγεννιάτικη γιορτή: Μοιράστηκαν ρόλοι, φτιάχτηκαν σκηνικά, επιλέχθηκαν κοστούμια και αξεσουάρ. Κάθε σκηνή επενδύθηκε μουσικά και η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ήταν έτοιμη πια! Πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς μας ηθοποιούς, οι οποίοι ήταν καταπληκτικοί! Από τη γιορτή μας φυσικά δεν έλειπε ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος μοίρασε δώρα σε όλους τους μαθητές.

4. Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής»: Το 3ο Νηπιαγωγείο  βοήθησε να εκπληρωθεί η ευχή της Φωτεινής, δωρίζοντας το ποσό των 100 ευρώ στον οργανισμό «Κάνε μια ευχή Ελλάδος». Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς για την πολύτιμη συνδρομή τους!



Λήψη αρχείου

5. Άσκηση σεισμικής ετοιμότητας: Πραγματοποιήσαμε τη δεύτερη άσκηση σεισμικής ετοιμότητας, ώστε οι μαθητές να θυμηθούν τον τρόπο προστασίας από τον σεισμό στο σχολείο.

6. Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος: Οι μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ποιος έκλεψε το ουράνιο τόξο;» από την ομάδα Καλειδοσκόπιο.

7. Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών: Πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.

8. Έκθεση ομαδικών έργων τέχνης: Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Αμυγδαλιά, η νυφούλα του χιονιά» οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και προσπάθησαν να αποδώσουν εικαστικά μια ανθισμένη αμυγδαλιά με διαφορετικές τεχνικές και υλικά.

9. Παρασκευή κέικ αμυγάλου: Οι μαθητές έφτιαξαν κέικ αμυγδάλου, για να κατανοήσουν καλύτερα τη χρησιμότητα του καρπού της αμυγδαλιάς, να εξασκηθούν στην έννοια των ποσοτήτων και να μάθουν να διαβάζουν και να ακολουθούν βήμα βήμα μια συνταγή ζαχαροπλαστικής.