ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ (11/9/23 – 10/12/2023)

1. Άσκηση σεισμικής ετοιμότητας: Αφού οι μαθητές ενημερώθηκαν για το φαινόμενο του σεισμού και τους τρόπους αντισεισμικής προστασίας στο πλαίσιο σχετικής θεματικής ενότητας, στις 17/10/2023 πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας άσκηση σεισμικής ετοιμότητας, ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν την ενδεδειγμένη αντισεισμική στάση και συμπεριφορά και να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι σε περίπτωση σεισμού. Ακολούθησαν επαναληπτικές ασκήσεις.

2. Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου: Διοργανώσαμε γιορτή για την επέτειο του ΟΧΙ. Είπαμε ποιήματα, τραγουδήσαμε επετειακά τραγούδια και κάναμε παρέλαση στην αυλή του σχολείου μας.

3. Έκθεση ζωγραφικής: Με αφορμή την εποχή του φθινοπώρου, μιλήσαμε για τα χρυσάνθεμα, τα οποία ανθίζουν το φθινόπωρο. Παρατηρήσαμε αληθινά χρυσάνθεμα, αλλά και πίνακες ζωγραφικής του Ιακωβίδη και του Renoir, που απεικόνιζαν βάζα με πολύχρωμα χρυσάνθεμα. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε τους δικούς μας πίνακες ζωγραφικής και να δημιουργήσουμε μια έκθεση ζωγραφικής με θέμα “Ζωγραφίζω χρυσάνθεμα όπως ο Renoir και ο Ιακωβίδης”, ώστε οι γονείς να θαυμάσουν τα έργα μας.

4. Εορτασμός Πολυτεχνείου: Οι μαθητές παρακολούθησαν τη νηπιαγωγό να παίζει την κουκλοθεατρική παράσταση “Ντενεκεδούπολη”. Στη συνέχεια, διεξήγαγαν εκλογές, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τη διαδικασία των εκλογών και τη σημασία τους για το δημοκρατικό πολίτευμα. Έτσι, οι μικροί μαθητές ψήφισαν το ντενεκεδάκι που θα ήθελαν για αρχηγό της Ντενεκεδούπολης βάζοντας σταυρό στο ψηφοδέλτιό τους. Στη συνέχεια, η εφορευτική επιτροπή καταμέτρησε τις ψήφους και ανακοίνωσε τον νικητή. Οι μαθητές ψήφισαν για αρχηγό της Ντενεδεδούπουλης τη Μηλίτσα.

5. Επίσκεψη του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας: Μας επισκέφτηκε το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας, ώστε να μας μιλήσει για την υγιεινή διατροφή.

6. Παρασκευή και κατανάλωση φρέσκου χυμού πορτοκαλιού: Στο πλαίσιο της θεματικής για την υγιεινή διατροφή, οι μαθητές έστυψαν πορτοκάλια και παρασκεύασαν φρέσκο χυμό προρτοκαλιού, τον οποίο κατανάλωσαν κατά τη διάρκεια του δεκατιανού γεύματος. Σκοπός της δράσης ήταν οι μαθητές να συμμετάσχουν στη διαδικασία παραγωγής του φυσικού χυμού πορτοκαλιού, να τον γευτούν και να τον συγκρίνουν γευστικά και ποιοτικά με τον έτοιμο χυμό του εμπορίου αλλά και να κατανοήσουν τη σημασία της καθημερινής κατανάλωσης φρούτων και φυσικών χυμών για την υγεία μας.