Η γιορτή της μητέρας!

Γεια σας, παιδάκια! Είμαι η κυρία Ελπίδα και σας στέλνω την αγάπη μου! Να ξέρετε ότι μου έχετε λείψει πάρα πολύ όλον αυτό τον καιρό και σας σκέφτομαι συνέχεια! Μου έχουν λέιψει τα παιχνίδια και τα γέλια μας και όλα τα όμορφα πράγματα που κάναμε όλοι μαζί! Ελπίζω σύντομα να είμαστε πάλι μαζί!

Τώρα που έφτασε ο Μάιος, θέλω να σας θυμίσω κάτι! Να σας θυμίσω μια γλυκιά γιορτή που φέρνει μαζί του. Γλυκιά σαν την μαμά μας και σαν την αγκαλιά της, που γιατρεύει κάθε μας πόνο και κάθε στεναχώρια. Σωστά μαντέψατε! Είναι η γιορτή της Μητέρας.

 

Ποιος όμως αποφάσισε να γιορτάζουμε την μέρα της Μητέρας;

  Όλα οφείλονται στην ιδέα μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών . Το όνομα της ήταν Ana Jarvis και ήθελε για χάρη της δικής της σπουδαίας  μαμάς , να οριστεί μία μέρα του χρόνου για να γιορτάζουν όλες οι μαμάδες της γης. Και τα κατάφερε! Η μέρα που διάλεξαν ήταν η δεύτερη Κυριακή του Μάη!

  Όπως καταλαβαίνετε πρέπει να βιαστούμε γιατί εκτός από το τεράστιο φιλί και την σφιχτή αγκαλιά που θα δώσουμε στην μανούλα μας εκείνη την μέρα, ωραία θα ήταν να της φτιάχναμε και μια κάρτα, ένα κολάζ ή μια κατασκευή. Εμείς θα σας δώσουμε τις ιδέες και εσείς με λίγη βοήθεια από τον μπαμπά και με μπολικη φαντασία, θα φτιάξετε το δωράκι σας.

 

Πάντα το χεράκι είναι κάτι που αγαπάνε οι μαμάδες. Σε ένα χαρτί ή ακόμα καλύτερα σε κάνσον χαρτόνι, αν έχετε τέμπερες αποτυπωστε την παλάμη σας και αν όχι, απλά ζωγραφίστε με έναν μαρκαδόρο το περίγραμμα και γεμίστε το με όμορφα χρώματα. Με λίγη βοήθεια αν θέλετε γράψτε το όνομα σας και μια γλυκιά ευχή. Α! Μην ξεχάσουμε και το φιογκάκι!

 

 

 

 

 

 

  Όμορφο και εύκολο, ένα χαρτί που το ζωγραφίζουμε μπλε, σκάλα με ότι υλικό μας αρέσει(κλαδάκια, καλαμάκια ή ότι άλλο έχετε), μια φωτογραφία μας όπως στην εικόνα, έναν ήλιο και ένα χαρτάκι που έχουμε γράψει εμείς ή ο μπαμπάς <<Μαμά σ’αγαπώ ως τον ουρανο!>>.

 

 

 

 

 

 

Και αν δεν μπορουμε να κάνουμε κατασκευή δεν πειράζει… Να μερικοί τρόποι που σίγουρα θα κάνουν την μαμά χαρούμενη.

      

 

Ας ακούσουμε μαζί ένα παραμύθι για να δουμε αν η μαμά θα μας αγαπάει ότι κι αν γίνει…

 

Και τέλος ένα όμορφο τραγουδι…

https://www.youtube.com/watch?v=8yXKdQbzSs4

Να προσέχετε τη μανούλα σας, να την αγαπάτε και να της το δείχνετε κάθε μέρα!

 

Σας φιλώ γλυκά!