Φτιάξε το δικό σου παραμύθι!

Η προσφορά του παραμυθιού και η μεγάλη του συμβολή στην προσωπική ανάπτυξη, στην εκπαίδευση, στην αγωγή, στην κοινωνική συμπεριφορά και στη συναισθηματική ωρίμανση του παιδιού είναι πολλαπλή, ανεκτίμητη και ανεπανάληπτη. Γι’ αυτό και το παραμύθι χρησιμοποιείται ως σημαντικό εργαλείο τόσο στο σχολικό πλαίσιο από τους εκπαιδευτικούς όσο στο σπίτι από το ευρύτερο οικογενεικό περιβάλλον.

Τα παιδιά λατρεύουν τα παραμύθια! Σας προτείνουμε μία ενδιαφέρουσα και δημιουργική δραστηριότητα. Κατά την εφαρμογή της στο σχολείο τα παιδιά έχουν δείξει μεγάλο ενθουσιασμό!

Χρησιμποποιήστε τις παρακάτω κάρτες, παροτρύνετε και βοηθήστε τα παιδιά σας να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες. Μπορούν να τις εμπλουτίσουν ζωγραφίζοντας και δικές τους κάρτες. Ύστερα βοηθήστε τα να γράψουν το κείμενο της ιστορίας τους.

Με αφορμή τον Προπ και τις λειτουργίες του, αλλά και τη «Γραμματική της Φαντασίας» του Τζάνι Ροντάρι, οι συντελεστές του ιστολογίου  «Ένα κείμενο, μία εικόνα» (το οποίο έχει αξιόλογες αναρτήσεις) δημιουργήσαν σε συνεργασία με τη ζωγράφο-εικονογράφο Αθηνά Πετούλη  πρωτότυπες καρτέλες αναπαραγωγής παραμυθιακού λόγου. Είναι μια όμορφη δουλειά και αξίζει να δουλέψετε με τα παιδιά.

Ακολουθούν οι κάρτες: