Επίσκεψη οινολόγου στο Νηπιαγωγείο μας.

παρουσιαση 2παρουσιαση 3παρουσιαση 4παρουσιαση 5

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2024, η κα Μαρία Γκόλτσιου, φοιτήτρια του Τμήματος Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, μάγευσε τους μικρούς μαθητές με την παρουσίασή της, η οποία αποκάλυψε τα μυστικά της μετατροπής του σταφυλιού σε κρασί.

Με επιστημονική ακρίβεια και ταυτόχρονα με ενθουσιασμό και πάθος, η κα Γκόλτσιου οδήγησε τους μαθητές σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στους αμπελώνες, στα οινοποιεία και στις κάβες. Μοιράστηκε μαζί μας τις γνώσεις της για τα στάδια παραγωγής του κρασιού, από την επιλογή των κατάλληλων ποικιλιών σταφυλιών μέχρι την εμφιάλωση και την παλαίωση.

Η παρουσίασή της δεν περιορίστηκε σε μια απλή θεωρητική εξήγηση. Η κα Γκόλτσιου χρησιμοποίησε πλούσιο φωτογραφικό υλικό για να ζωντανέψει την αφήγησή της και να κάνει την εμπειρία ακόμα πιο συναρπαστική.

Επιπλέον, η κα Γκόλτσιου ενθάρρυνε ενεργά τη συμμετοχή των μαθητών, απαντώντας με υπομονή και σαφήνεια σε όλες τις ερωτήσεις. Ο ενθουσιασμός και η αγάπη της για το κρασί ήταν εμφανείς σε κάθε της λέξη, και κατάφερε να μεταδώσει το πάθος της σε όλους τους παρευρισκόμενους.

θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Μαρία Γκόλτσιου για την εξαιρετική της παρουσίαση. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της προϊσταμένης του 3ου Νηπιαγωγείου Αμπελώνα στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος” το Αμπέλι και ο Αμπελώνας”

παρουσιαση 1