Ημέρα Αθλητισμού

istockphoto 1141191007 612x612 1

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας οργάνωσε και  υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία μία σειρά από δράσεις σε τρεις διαφορετικούς χώρους και σε συνεργασία με τρεις διαφορετικούς φορείς,  με την άδεια του ΝΠΔΔ Τρίπολης.

Πιο συγκεκριμένα, στο Άλσος του Αγίου Γεωργίου  με τη βοήθεια του Europe Direct Πελοποννήσου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από διαδραστικά παιχνίδια τον  τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού μπορεί να συνεισφέρει ενεργά στην προώθηση του 3ου στόχου βιώσιμης ανάπτυξης  που έχει θέσει ο ΟΗΕ, τη διασφάλιση υγιών συνθηκών διαβίωσης και ευημερίας για όλους.

Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τον Τοπικό Φιλοσκοπευτικό Σύνδεσμο Τρίπολης ‘Εύανδρος’, οι μαθητές επισκέφτηκαν το   Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης και  απόλαυσαν μία άψογη παρουσίαση των σκοπευτικών αθλημάτων από τον πρόεδρο και τους εκπαιδευτές του ΣΚΟ Τρίπολης και μία μοναδική επίδειξη αεροβόλου τουφεκίου 10μ από τον αθλητή Άγγελο Σαραντάκη του συλλόγου ΣΚΟ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σπάρτης.

Οι μαθητές κατέληξαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης, όπου εκπρόσωποι της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου τούς παρουσίασαν εναλλάξ μία σειρά από Ολυμπιακά αθλήματα, τα ρεκόρ τους και κυρίως τις τεχνικές τους,  τις οποίες πολλοί μαθητές αλλά και καθηγητές θέλησαν να δοκιμάσουν στην πράξη.

Κατά γενική ομολογία, η ημέρα αυτή αποδείχτηκε ιδιαίτερα ευχάριστη  και κυρίως, εποικοδομητική για όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι γνώρισαν από κοντά τη χαρά του αθλητισμού και τη σημασία του για μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

 Εδώ μπορείτε να δείτε σχετικές φωτογραφίες από τις δράσεις της ημέρας.

Επιπλέον, το Europe Direct προτείνει στους μαθητές να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΕ, Γωνιά Μάθησης, όπου μπορούν να βρουν ενημερωτικό υλικό, βίντεο, παιχνίδια και διάφορες άλλες δραστηριότητες, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τη θεματολογία που τους ενδιαφέρει.

Για παράδειγμα, για το θέμα «Περιβάλλον, κλίμα, ενέργεια»   υπάρχει το παρακάτω διαθέσιμο υλικό: Climate and Energy Quiz, Ο πλανήτης μας, Το μέλλον μας, Έτοιμοι για την Πράσινη Πρόκληση, Δράση της ΕΕ για το κλίμα, Ενεργειακή πολιτική της ΕΕ, 52 βήματα για μια πιο «πράσινη» πόλη, Επιτραπέζιο παιχνίδι για την βιοποικιλότητα, Στρατηγική προσαρμογής για την κλιματική αλλαγή, Η ΕΕ υπέρμαχος της συμφωνίας του Παρισίου, Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Η ΕΕ επενδύει στον πλανήτη, Ευρωπαϊκός Άτλαντας Θαλασσών, Η πτήση των γερανών, Τομ και Λίλα.

Αντίστοιχα, οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές μπορούν να επισκεφθούν τα κάτωθι : eTwinning (Ηλεκτρονική αδελφοποίηση), School Education Gateway (Πύλη σχολικής εκπαίδευσης) , και Europe@school-Ενεργά μαθήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση”, κτλ.