Μετακινούμαι βιώσιμα

metakonoumai viosima afisa 23

Την Πεμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, το σχολειο μας συμμετείχε σε ενημερωτική δράση με τιτλο ‘Μετακινούμε βιωσιμα’, που διοργάνωσε το EUROPE DIRECT Πελοπόννησος και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου ΠΟΜΑμεΑΠΕλ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2023. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ κατά την μετακίνησή τους μέσα στην πόλη. Είχαν τη δυνατότητα να κινηθούν μέσα στην πόλη στο πλευρό της  κ. Γεωργίας που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης και να διαπιστώσουν πόσα πράγματα που για τους άλλους είναι ασήμαντα, για ένα άτομο με αναπηρία είναι αιτίες σοβαρών προβλημάτων και αποκλεισμών. Για παράδειγμα διαπίστωσαν πόσο εμποδίζουν τα ΑΜΕΑ  να φτάσουν στον προορισμό τους τα ποδήλατα, τα μηχανάκια, οι γλάστρες, τα τραπεζοκαθίσματα κλπ, που χωρίς να το σκεφτούν τοποθετούν οι πολίτες  στους ειδικούς λευκούς διαδρόμους-οδηγούς του οδοστρώματος. Πολλοί μάλιστα πολίτες δεν γνωρίζουν καν ότι αυτές οι λευκές λωρίδες στα πεζοδρόμια, στους πεζόδρομους και στις πλατείες έχουν τοποθετηθεί για να διευκολύνουν τους τυφλούς να κινούνται μόνοι τους και με ασφάλεια μέσα στην πόλη και γι΄αυτό τις κλείνουν τοποθετώντας επάνω τους διάφορα αντικείμενα.   

Έτσι, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν πόσο υπεύθυνοι πρέπει να είμαστε όλοι όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για τους άλλους, και μάλιστα για τα μέλη της κοινωνίας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. 

IMG 8be0e640cf30307b1876a91e534668c1 V

IMG 25c5bf3525ff57c2f9d22001e03bce7e V