Υλοποίηση Προγράμματος Erasmus+ KA1

Πρόγραμμα: Βασική Δράση 1 (ΚΑ1)-

Μαθησιακή κινητικότητα Ατόμων

Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης, μετά από επιτυχή συμμετοχή σε διαδικασία έγκρισης από το Εθνικό Ίδρυμα Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), ανέλαβε τη διεξαγωγή επιμορφωτικού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο Educating 21st century citizens in a global community («Εκπαιδεύοντας πολίτες του 21ου αιώνα στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας κοινότητας»).

Ημερομηνία έναρξης του σχεδίου είναι 01/07/2018 και λήξης 29/02/2020 και αφορά σε 2 ροές επιμόρφωσης.

Η 1η  πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο 2018 με διάρκεια 7 ημερών, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας και το Ταλίν της Εσθονίας. Συμμετείχαν 2 εκπαιδευτικοί με κύριο στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης μέσω της μελέτης του φινλανδικού και του εσθονικού εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς συγκαταλέγονται στις πέντε πρώτες θέσεις της νέας έκθεσης αξιολόγησης εκπαιδευτικών συστημάτων του ΟΟΣΑ και ηγούνται  των ευρωπαϊκών χωρών.

Η 2η  πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2019 με διάρκεια 6 ημερών, στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Συμμετείχαν 2 εκπαιδευτικοί με κύριο στόχο τη βελτίωση της διδακτικής πράξης μέσω καινοτόμων προσεγγίσεων. Συγκεκριμένα, την καλλιέργεια της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης, της επικοινωνίας και της συνεργασίας στη σχολική τάξη και την ευρύτερη σχολική κοινότητα.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.