Πρόγραμμα eΤwinning 2014/2015 Following Literary Men – Journey through Their Lives and Works

Πρόγραμμα eΤwinning 2014/2015

Following Literary Men – Journey through Their Lives and Works

CAM00777

                ΕΤwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Αξιοποιώντας τις Τεχνολογίες των πληροφοριών και της επικοινωνίας στο Εργαστήριο Πληροφορικής των σχολείων σε μια ασφαλή διαδικτυακή πλατφόρμα (Twinspace) και τη χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων που προσφέρει το διαδίκτυο μαθητές από όλη την Ευρώπη έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διάφορα έργα αναπτύσσοντας τη δημιουργική τους έκφραση και κριτική σκέψη, μέσα από την ομαδοσυνεργατική μάθηση, σεβόμενοι τις παραδόσεις και τις διαφορετικότητες κάθε πολιτισμού και κτίζοντας σχέσεις φιλίας. Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να επικοινωνούν, να ερευνούν, να συνεργάζονται με συνομηλίκους τους από ευρωπαϊκές χώρες μέσω διαδικτύου, εξασκώντας την αγγλική γλώσσα αλλά και αξιοποιώντας δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

               Κατά το σχ. έτος 2014/2015 το σχολείο μας με τη συμμετοχή μαθητών Α΄ και Β΄ τάξης και της φιλολόγου Θεοδότας Λούδα συμμετείχε σε ένα συνεργατικό έργο με το Λύκειο Ogolnokstatcace im.Juliusza Stowackiego που βρίσκεται στην  Czestochowa  της Πολωνίας. Το  θέμα στο oποίο συνεργάστηκαν οι μαθητές ήταν :  Following Literary Men – Journey through Their Lives and Works.

                Έλληνες και Πολωνοί μαθητές σε μεικτές ομάδες, αφού γνωρίστηκαν  μεταξύ τους, ετοίμασαν παρουσιάσεις για την πόλη τους και τη χώρα τους, και επέλεξαν τους λογοτέχνες με τα έργα των οποίων ασχολήθηκαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, δημιουργώντας συνεργατικές σελίδες, αρχεία, παρουσιάσεις, κείμενα, padlets. Οι εργασίες τους ενσωματώνονται στη διδακτέα ύλη του μαθήματος Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία στην Α΄ και Β΄ τάξη.

                Το έργο ολοκληρώθηκε με τη σύνθεση ενός συνεργατικού ποιήματος από όλους τους μαθητές και τη συμμετοχή και σχολιασμό από τον Δ/ντή του σχολείου μας κ. Μιχ. Δούμα και την κ. B. Mατσαρίδου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Παρουσιάστηκε στη σχολική κοινότητα την ημέρα παρουσίασης των σχολικών δραστηριοτήτων μαζί με τα υπόλοιπα προγράμματα του σχολείου και θα ακολουθήσει η αίτηση για Ετικέτα Ποιότητας καθώς και η δημοσίευσή του στην ιστοσελίδα του σχολείου.

                  Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν: Κων/να Γκάντου, Αριόλα Κανίνα, Γιάννης Καπέλας, Μαρία Καραδήμου, Θανάσης Κασνάκης, Ευαγγελία Κασνάκη, Θεοδώρα Νταζάνη, Ανδρονίκη Τασιοπούλου, Ελένη Χατζημουρατίδου.

                 Η συμμετοχή σε ένα eΤwinning έργο είναι μια ανταποδοτική εμπειρία για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.