Αρχική » Πανελλήνιος διαγωνισμός θεάτρου «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» 3ο Γελ Κοζάνης

Πανελλήνιος διαγωνισμός θεάτρου «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» 3ο Γελ Κοζάνης

Το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης συμμετείχε στη δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο», μια πρωτοβουλία της Science View σε συνεργασία με διάφορους φορείς (Τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελληνογερμανική Αγωγή, NOESIS – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας κ.α). Σε αυτή τη δράση μαθητές/-τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους.
Το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης συμμετείχε με το έργο «Ο μικρός επιστήμονας», γραμμένο από τους/τις μαθητές/-τριες: Άννα Μαρία Γιαννούλη, Ανδρέα Βρόντζο, Κατερίνα Ζαγορίτη και Δήμητρα Λάππου. Η ομάδα των ηθοποιών αποτελούνταν από τους Ανδρέα Βρόντζο, Κατερίνα Ζαγορίτη, Αθανασία Ζώη, Πελαγία Καλημέρη, Ιωάννα Κοντού και Βερενίκη Κουταβά. Υπεύθυνη της μουσικής επένδυσης και εκτέλεσης ήταν η μαθήτρια Νάνσυ Σουλιώτη, ενώ την τεχνική υποστήριξη στις πρόβες και την παράσταση ανέλαβαν οι Αργύρης Καραθανάσης, Ευανθία Γώγου, Σοφία Δεληγιάννη και Παύλος Διαμαντόπουλος.
Υπεύθυνοι καθηγητές της συμμετοχής του σχολείου ήταν ο Γιώργος Δελιόπουλος και η Ελευθερία Παπαδέλη.
Η μαθητική ομάδα του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης εντυπωσίασε τους κριτές με την ευρηματικότητα, τη φαντασία και την καλλιτεχνική απόδοση επί σκηνής, αλλά και με το ήθος, την ωριμότητα και τον συγκροτημένο λόγο στις ερωτήσεις των κριτών. Απέσπασε το βραβείο καλύτερης Μουσικής, Σεναρίου (από κοινού με το 2ο ΓΕΛ Γλυκών Νερών), αλλά και της Συνολικής Παρουσίασης (από κοινού με το 4ο ΓΕΛ Ιωαννίνων), συγκεντρώνοντας την υψηλότερη αξιολόγηση από το άθροισμα των βαθμολογιών στις κατηγορίες: σενάριο, σκηνοθεσία, μουσική, σκηνικά και κοστούμια, χορογραφία.
Τα παιδιά μέσα από την αφήγηση, τον θεατρικό λόγο, την κίνηση, τον χορό, τη ζωντανή μουσική, τον φωτισμό και τις επιλεγμένες εικόνες, παρουσίασαν επιστημονικές έννοιες και φαινόμενα όπως η βαρύτητα, η αστραπή, κι ο κεραυνός.
Η ομάδα μαθητών/-τριών και καθηγητών του «Μικρού Επιστήμονα» θα ήθελε να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δράσης: τον διευθυντή του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης, κ. Χρήστο Κεχαγιά, τους συναδέλφους καθηγητές που επέτρεψαν στους/στις μαθητές/-τριες να συμμετέχουν στις πρόβες, αλλά και τους γονείς που στήριξαν τη συγκεκριμένη προσπάθεια.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις και την τελετή της βράβευσης στο: https://www.youtube.com/watch?v=SOtF0DNrE6c

Όνομα συντάκτη

Όνομα: 3ο ΓΕΛ Κοζάνης

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση