Αρχική » Επίσκεψη στο νησί των Ιπποτών

Επίσκεψη στο νησί των Ιπποτών

Αξέχαστες αναμνήσεις χαράχτηκαν στη μνήμη μας από την εκπαιδευτική επίσκεψη στη Ρόδο των 54 μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας, η οποία έλαβε χώρα από τις 19 μέχρι τις 22 Απριλίου 2018. Η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων: «Ανάκτορα: από το μακρινό παρελθόν στο σήμερα» και «Ελληνικά Μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ξεναγηθήκαμε στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, όπου περπατήσαμε στα χνάρια των Ιπποτών και στο περίφημο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Επισκεφθήκαμε, επίσης, τη Φιλέρημο, την κοιλάδα με τις πεταλούδες, τη Φάρμα της Ρόδου και το Ενυδρείο. Ακόμη, κάνοντας μια στάση στη Μονή της Παναγίας Τσαμπίκας, φθάσαμε στη γραφική Λίνδο, με την παραδοσιακή νησιώτικη αρχιτεκτονική και την αρχαία Ακρόπολη.

Όλες οι ξεναγήσεις για τους μαθητές ήταν ένα ταξίδι στον χρόνο. Μπορούμε να πούμε ότι η εκδρομή δικαίωσε πλήρως τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές των προγραμμάτων ήταν: α) για το πρόγραμμα: «Ανάκτορα: από το μακρινό παρελθόν στο σήμερα» οι: Μαργώνη Βαρβάρα , Ελευθεριάδου Άννα και Κοντός Γρηγόρης. β) για το πρόγραμμα: ««Ελληνικά Μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας» οι: Δρακούλη Αναστασία, Βλάχου Αθηνά, Σταμουλά Μαρία-Μαργαρίτα.

 

 

 

 

 

Όνομα συντάκτη

Όνομα: ΚΟΝΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση