Ημερίδα 3ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας στην επάνω πλατεία, 23/05/2018

Ημερίδα 3ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας στην επάνω πλατεία, 23/05/2018
teliki_Afisa_A3
Δελτίο τύπου 

Το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ «Ερμηνεία πολιτιστικής κληρονομιάς για την ενσωμάτωση των μεταναστών στο σχολείο (HIMIS)», με μια ημερίδα, την Τετάρτη, 23 Μαΐου στις 9:30 το πρωί.

Μαθητές/ μαθήτριες από τέσσερα σχολεία της Κέρκυρας θα παρακολουθήσουν μια διαφορετική ιστορική περιήγηση βασισμένη στη βιωματική προσέγγιση και πρόσληψη της τοπικής ιστορίας. Οι μαθητές/ μαθήτριες του σχολείου καθοδηγούμενοι από τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος, που επιμορφώθηκαν σε εναλλακτικούς τρόπους ανάδειξης των μνημείων, θα πρωταγωνιστήσουν στην παρουσίαση και θα εμπλέξουν ποικιλότροπα και τα παιδιά των άλλων σχολείων. Με αυτόν τον τρόπο θα “ξανασυστηθούμε” με τέσσερα εμβληματικά για την πόλη μας μνημεία – σημεία, το Λιστόν, την Κοφινέτα, την Παλιά Φιλαρμονική και τη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας. Μετά την ολοκλήρωση της περιήγησης, στις 11.45 το πρωί στον όμορφο χώρο της Βιβλιοθήκης της Κέρκυρας, στο Παλαιό Φρούριο, θα ακολουθήσει σύντομης διάρκειας παρουσίαση του ιδιαίτερου χαρακτήρα του προγράμματος και της υλοποίησής του από το σχολείο μας.

Ακολουθεί η δημοσίευση στο corfuland.

http://www.corfuland.gr/el/ekpaideysi/icalrepeat.detail/2018/05/23/24826/465/imerida-3ou-genikoy-lykeiou-kerkyras-stin-epano-plateia-23-05-2018/