Η ομάδα «EIRENE» του σχολείου μας δρα δυναμικά ενάντια στο bullying…

Η ομάδα «EIRENE» του σχολείου μας, απαρτιζόμενη από τέσσερις εκπαιδευτικούς και 14 μαθητές και μαθήτριες, παρουσίασε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στο τμήμα Α6 με καινοτόμο τρόπο την έννοια του bullying, τις συνέπειες και ενδεικτικούς τρόπους αντιμετώπισής του. Με βιωματικό τρόπο, στηριγμένο εξ ολοκλήρου στις τεχνικές θεάτρου που εισάγει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ «EIRENE» με θέμα την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού μέσω τεχνικών εφαρμοσμένου θεάτρου, ευαισθητοποίησε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α6 στο σοβαρό αυτό ζήτημα. Μέσω της ενσυναίσθησης που μόνο το θέατρο πετυχαίνει με τόσο άμεσο τρόπο, η ομάδα του «EIRENE»  κατάφερε να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τα παιδιά του Α6 να πάρουν θέση και ανάλογα με τις συνθήκες να υιοθετήσουν τον πιο κατάλληλο τρόπο ώστε να επέμβουν και να σταματήσουν περιστατικά bullying.

Ήταν ένα δίωρο γεμάτο γνώση, εμπειρία και δράση στο οποίο οι μαθητές και μαθήτριες του Α6 εκτίμησαν τον παιγνιώδη τρόπο της διδασκαλίας και κυρίως τον πρωταγωνιστικό ρόλο των μαθητών και μαθητριών της ομάδας «EIRENE».

Τη συγκεκριμένη δράση υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος «EIRENE»: Μαρία Ανυφαντή ΠΕΟ2 , Ευτυχία Κούστα ΠΕΟ3, Τάκης Οικονόμου ΠΕ04, Θεοδώρα Παπαδοπούλου ΠΕ02