Παρουσίαση του βιβλίου “Τα ανθρώπινα δικαιώματα σε έναν πυρακτωμένο κόσμο”

Την Τετάρτη 22/6/2022 η Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 3ου ΓΕΛ πραγματοποίησε στο χώρο του Προσκοπείου την παρουσίαση του βιβλίου “Τα ανθρώπινα δικαιώματα σε έναν πυρακτωμένο κόσμο ” στο πλαίσιο του τρίχρονου προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας «Εγώ κι Εσύ Μαζί».

Το έντυπο, σε μορφή ebook  είναι διαθέσιμο εδώ : https://issuu.com/141815/docs/ebook-3o_-_

Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά, γεμάτη συναίσθημα, που έδωσε σε όλες και όλους όσους συμμετείχαν την βεβαιότητα ότι κάτι μπορεί ν’ αλλάξει προς το καλύτερο για τον κόσμο μας. Έδειξε ότι τα παιδιά μας διαθέτουν ενσυναίσθηση, ταλέντο και διάθεση για όμορφους αγώνες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Μ. Νακασιάν, υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ. Αμνηστίας, που  δέχτηκε την πρόσκλησή μας, τον κο Π. Αγγελόπουλο, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και συντονιστή του προγράμματος στα Ιόνια Νησιά για την πολύτιμη αρωγή του και την κα Κ. Δεσύλλα, ψυχολόγο στο ΚΕΔΑΣΥ και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, που πλαισίωσε την εκδήλωσή μας.

Τέλος, ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις μαθήτριες και τους μαθητές μας που με πολλή χαρά και κέφι συμμετείχαν στο πρόγραμμα.  Τα παιδιά αφιέρωναν από την αρχή τον ελεύθερό τους χρόνο εθελοντικά και χωρίς αντάλλαγμα. Μέσα από τις δραστηριότητες ανακάλυπταν  κομμάτια του εαυτού τους, ανέπτυσσαν δημιουργικές δεξιότητες, αποκτούσαν ενεργό ρόλο,  αλλά και  βρίσκονταν με τα υπόλοιπα παιδιά και με εμάς τους εκπαιδευτικούς σε ένα σχολείο δημιουργικό και ελεύθερο, όπου όλοι μαζί αναπτύξαμε ξεχωριστούς δεσμούς και γίναμε ομάδα. Κάπως έτσι μοιάζει  το σχολείο που ονειρευόμαστε κι ευχαριστούμε από καρδιάς τα παιδιά μας που μας έδειξαν αυτήν την εικόνα.

Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος

Μαρία Ανυφαντή, Ευτυχία Κούστα, Δώρα Παπαδοπούλου, Τάκης Οικονόμου

DSC 0017

DSC 0005

54DSC 0031DSC 002124416DSC 0062DSC 0068DSC 00231425329 113Screenshot 18