ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΜΕΣΩ ‘’ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ’’ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή μας πορεία με τη συμμετοχή μας σε  προγράμματα Erasmus+, λάβαμε μέρος σε εικονική κινητικότητα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ενός εκ των δύο προγραμμάτων που υλοποιεί η υπεύθυνη παιδαγωγική ομάδα του σχολείου.

Η εικονική κινητικότητα κρίθηκε αναγκαία, καθώς η χώρα υποδοχής Ρουμανία, δεν δεχόταν λόγω των συνθηκών COVID να υποδεχθεί μαθητές και εκπαιδευτικούς σε μια δια ζώσης κινητικότητα.DSC 0895Κατά τη διάρκεια της εικονικής αυτής μετακίνησης στην οποία συμμετείχαν 5 μαθήτριες του σχολείου μας ( Τσιβουράκη Ραφαέλα(Α5), Μήτση Κωνσταντίνα(Β5), Παγιατάκη Ελευθερία(Β5), Τίτου Κατερίνα(Α5) , Μάγιερ Αλεξάνδρα(Α3) ) πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές δράσεις , οι οποίες είχαν σχέση με το θέμα του προγράμματος ‘’ Εκτιμούμε-Κατανοούμε – Σεβόμαστε’’ .

Οι μαθήτριες μας εκπόνησαν εργασίες  στα Γερμανικά και Αγγλικά , τις οποίες και παρουσίασαν στους εταίρους μας. Είχαν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά στο σχολείο και την πόλη υποδοχής. Πρόκειται για το Brasov ή Kronstadt  που βρίσκεται σε  περιοχή, οπού ζει μια Γερμανική μειονότητα. 

DSC 0881

Οι μαθήτριες μας  έμειναν ενθουσιασμένες με την ευκαιρία που τους δόθηκε να συμμετάσχουν σε μια τέτοια δράση , καθώς βελτίωσαν με αυτό τον τρόπο τις γλωσσικές και ψηφιακές τους δεξιότητες , αποκομίζοντας μοναδικά οφέλη για το μέλλον τους.  Αποχαιρετίσαμε τους εταίρους μας με την ευχή, η επόμενη κινητικότητα να μπορέσει να υλοποιηθεί δια ζώσης.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ:    ΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ  

Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:  ΚΟΝΤΟΣΤΑΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΕΣΚΙΤΖΙΟΓΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ,  ΚΟΥΔΑ ΛΙΝΑ,  ΚΟΓΕΒΙΝΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ,  ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,  ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ και  ΑΓΑΘΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ