Ταξίδι γνώσης και εμπειριών για την ομάδα EIRENE του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας

Η ομάδα EIRENE του σχολείου μας, στο πλαίσιο του προγράμματος για την  καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού με τεχνικές θεάτρου, πραγματοποίησε το Σαβββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου μια σύντομη “θεατρική” απόδραση στα Ιωάννινα χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση για τους μαθητές και τις μαθήτριες.
Στους φιλόξενους χώρους του Epirus Palace, μετά από μια μικρή επίσκεψη στην πόλη των Ιωαννίνων, ασχοληθήκαμε με τη δημιουργία της ομάδας POL, δηλαδή των “διαμεσολαβητών” για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των περιστατικών bullying στο σχολείο μας.
Με παιχνίδια ευαισθητοποίησης και ασκήσεις ενίσχυσης της αυτοεκτίμησής τους, προσπαθήσαμε να εμψυχώσουμε τα παιδιά μας, ώστε να μπορούν στο προσεχές διάστημα να επέμβουν σε περιστατικά βίας. Επίσης, ενδυναμωμένοι και εμείς μετά την επιμόρφωση στο Derry της Β. Ιρλανδίας, συνεχίσαμε και εμβαθύναμε στις τεχνικές θεάτρου που έχουμε ξεκινήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με παιχνίδια αυτογνωσίας, ενσυναίσθησης και αλληλεπίδρασης. Παίξαμε, γελάσαμε, προβληματιστήκαμε, γίναμε καλύτερη ομάδα και σχεδιάσαμε τις επόμενες δραστηριότητές μας. Ζήσαμε ένα εποικοδομητικό και δημιουργικό διήμερο, στη διάρκεια του οποίου οι σχέσεις μας έγιναν πιο ουσιαστικές, ώστε να εξασφαλίσουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε με μεράκι, γιατί μας εμπνέει ο στόχος μας!