Erasmus+ Διακρατική συνάντηση προγράμματος “Eirene”

“EIRENE”  – 4η συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ για τον σχολικό εκφοβισμό στην Πολωνία.

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Κέρκυρα, εύχεσαι να ήταν λίγο  περισσότερο…

 Το 3ο Λύκειο Κέρκυρας, συνεχίζοντας το πρόγραμμα EIRENE με θέμα την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού μέσω πρακτικών εφαρμοσμένου θεάτρου πραγματοποίησε  την 4η επιμορφωτική συνάντηση στην Πολωνία στις 21-22/11/2019 με εταίρους από σχολεία της Ιταλίας, Πορτογαλίας, Λιθουανίας και Πολωνίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο  σχολείο Przygodzkim της Πολωνίας.

Τις δυο ημέρες της συνάντησης συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα του προγράμματος και έγινε θεωρητική παρουσίαση καλών πρακτικών ενάντια σε όλες τις μορφές σχολικού εκφοβισμού (διαδικτυακό, λεκτικό, ψυχολογικό).  Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση σχετική με την αποτελεσματικότητα αυτών των πρακτικών και υλοποίησή τους με πρωτότυπες βιωματικές δράσεις, μέσα από  θεατρικά δρώμενα. Κοινό στοιχείο αυτών των δράσεων ήταν η ένταξη θεατρικών δρωμένων που ανέδειξε σταδιακά  όλους τους ρόλους –τύπους μιας συνθήκης: για λίγο ο καθένας υποδύθηκε το θύμα, το θύτη, τον παρατηρητή, τον συνεργό του θύτη, τον βοηθό του θύματος…

Ήταν μια  εξαιρετική εμπειρία μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες καθηγητές διδάχτηκαν να αναγνωρίζουν, να προλαμβάνουν και να καταστέλλουν τη βία στο σχολείο.

 


 

Το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας είχε τη χαρά να οργανώσει τη 2η διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus + με τίτλο “Eirene” και θέμα την καταπολέμηση του bullying με πρακτικές εφαρμοσμένου θεάτρου, που συντονίζει ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ρώμης. Εκπαιδευτικοί και στελέχη της εκπαίδευσης από την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και τη Λιθουανία φιλοξενήθηκαν από το σχολείο μας στις 28 και 29 Μαρτίου 2019.

Οι εργασίες της συνάντησης, που στόχευαν στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην πρόληψη περιστατικών bullying καθώς και στον γενικότερο συντονισμό του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα των Προσκόπων στο Φαληράκι. Ευχαριστούμε όλους όσους πάντα μας συμπαραστέκονται στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και τον φιλόξενο χαρακτήρα μας.