Η επιμόρφωση δεν κάνει διακοπές…

 

Το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας συμμετείχε με τέσσερις εκπαιδευτικούς στην τρίτη διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus + με τίτλο Eirene και θέμα την καταπολέμηση του bullying μέσω πρακτικών εφαρμοσμένου θεάτρου. Εκπαιδευτικοί και στελέχη της εκπαίδευσης από την Ιταλία (συντονιστικό σχολείο), την Ιρλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και το σχολείο μας φιλοξενήθηκαν από ένα μεγάλο εκπαιδευτικό κέντρο στο Κάουνας στη Λιθουανία, στις 18 και 19 Ιουλίου 2019.

Οι εργασίες της συνάντησης επικεντρώθηκαν στο γενικότερο συντονισμό του προγράμματος και στην οργάνωση των εργασιών για την τελική έκδοση ενός εγχειριδίου για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην πρόληψη περιστατικών bullying με συστημικό τρόπο.
Στο προηγούμενο διάστημα η ομάδα Eirene του σχολείου μας πραγματοποίησε δύο βιωματικές συναντήσεις με γονείς και εκπαιδευτικούς του 3ου Γενικού Λυκείου εφαρμόζοντας πιλοτικά θεατρικές τεχνικές για την καταστολή και κυρίως την πρόληψη του bullying. Συνεχίζουμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας χρησιμοποιώντας ποικιλία μεθόδων προκειμένου να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των παιδιών μας.