Εκπαιδευτική εκδρομή της Α΄ Λυκείου στην Αθήνα

Η Α΄ τάξη του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας πραγματοποίησε εκδρομή – επίσκεψη στην Επίδαυρο και στην Αθήνα, το διάστημα 12 – 14 Δεκεμβρίου 2018. Η εκδρομή ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο διδασκαλίας του μαθήματος των Νέων Ελληνικών, στο οποίο επιχειρείται να έρθουν οι μαθητές/ μαθήτριες της Α΄ Λυκείου σε επαφή με την τέχνη της θεατρικής γραφής. Έτσι, έγινε προσπάθεια, οι μαθητές/ μαθήτριες εκτός από επισκέψεις – ξεναγήσεις σε σημαντικούς θεατρικούς χώρους της χώρας μας, όπως η Επίδαυρος και το Εθνικό Θέατρο, να έρθουν σε βιωματική επαφή με τον θεατρικό λόγο μέσα από τη συμμετοχή τους σε θεατρικά δρώμενα.
Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα της εκδρομής οι μαθητές/μαθήτριες ξεναγήθηκαν στον χώρο της αρχαίας Επιδαύρου και στο περίφημο θέατρο. Στη συνέχεια πήραν μέρος σε βιωματική διάλεξη στο «Ίδρυμα Λασκαρίδη» στον Πειραιά με θέμα την ποιητική γλώσσα. Επίσης, συμμετείχαν σε βιωματικό θεατρικό εργαστήριο με θέμα τις σύγχρονες εκφάνσεις του μύθου του πλατωνικού σπηλαίου.
Ξεναγήθηκαν επιπλέον στο Εθνικό Θέατρο, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το ανακαινισμένο θέατρο και να παρακολουθήσουν την αξιόλογη θεατρική παράσταση «Ξύπνα, Βασίλη». Παρακολούθησαν, τέλος, την επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα».