Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η έκθεση και βραβευση των έργων του καλλιτεχνικού διαγωνισμού και η συλλογή τροφίμων στο Δημοτικό Θέατρο

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η έκθεση των έργων καλλιτεχνικής δημιουργίας μαθητριών και μαθητών  από τα Γυμνάσια και Λύκεια της Κέρκυρας, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, την Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Απριλίου. Ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός και η έκθεση πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus plus που συντονίζει το σχολείο μας  με θέμα «Μετανάστευση, Ρατσισμός, Άρση Στερεοτύπων».

Πολλά έργα, πολλές φωνές, πολλή αγωνία για το δράμα των συνανθρώπων μας και τα παιδιά μας φωτεινοί σηματωροί στην καταχνιά των ημερών μας.

Την Παρασκευή 1η Απριλίου στις 12:30  το πρωί  έγινε η βράβευση των έργων και αμέσως μετά ακολούθησε ομιλία και συζήτηση με τον γιατρό κ. Φοίβο Κακαβίτσα, εκφραστή έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντής Β θμιας Εκπαίδευσης κ. Θ. Αθηναίος και πολλοί μαθητές και καθηγητές από τα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης  ανάγκης για παιδιά πρόσφυγες – μετανάστες .

Για εμάς, ευτυχώς, χωρίς αυτό να μας ξαφνιάζει ως κοινωνία, οι αληθινοί πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ήταν τα παιδιά μας, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Κέρκυρας, που με ατομικά αλλά και συλλογικά έργα, μας δείχνουν έναν άλλο δρόμο. Αρκεί να περιπλανηθεί κανείς στα έργα τους για να το διαπιστώσει.

Έκθεση ζωγραφικής

Έκθεση ζωγραφικής

Έκθεση Ζωγραφικής

Έκθεση Ζωγραφικής

Απονομή Β Βραβείου

Απονομή Β Βραβείου

Α Βραβείο Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών

Α Βραβείο Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.