ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου οι μαθήτριες και οι μαθητές της ομάδας Erasmus + του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν, ύστερα από συνεννόηση και προγραμματισμένη συνάντηση, το Αστυνομικό τμήμα Κέρκυρας και συγκεκριμένα το Τμήμα Αλλοδαπών. Για τις ανάγκες του προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν με θέμα «Μετανάστευση, Ρατσισμός, Άρση Στερεοτύπων» ενημερώθηκαν ενδελεχώς από τον Υπαστυνόμο Β΄ κ. Παντελή Φωτείνη για την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία σε σχέση με τη μετανάστευση.       

Συγκεκριμένα με ύφος απλό και κατανοητό παρουσιάστηκαν οι έννοιες του πρόσφυγα, του μετανάστη, του ασύλου καθώς και οι διαδικασίες υποδοχής και αναγνώρισης καθεστώτος προστασίας. Επίσης, δόθηκε έμφαση στην υποχρέωση της Ελλάδας καθώς και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών – μελών, να συμμορφώνονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να εναρμονίζονται με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Όλες αυτές οι πληροφορίες ήταν απαραίτητες εκ μέρους των μαθητριών και μαθητών για τη σύνθεση μιας συνοπτικής παρουσίασης της ελληνικής νομοθεσίας στα θέματα αυτά στην πρώτη κινητικότητά τους στην Πορτογαλία.

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.