Προκήρυξη καλλιτεχνικού διαγωνισμού – συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Το 3ο  Γενικό Λύκειο Κέρκυρας, ως συντονιστικό σχολείο στο πρόγραμμα ‘’IMMIGRATION, STEREOTYPES and RACISM (ISAR)’’ διοργανώνει  καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα ‘’Μετανάστευση, ρατσισμός, άρση στερεοτύπων’’.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές  Γυμνασίων και Λυκείων μπορούν να συμμετέχουν με πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες αλλά και γλυπτά  ή ό,τι άλλο μπορεί να αποτελέσει μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης. Τα υλικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν είναι στην επιλογή του καθενός. Οι διαστάσεις των έργων είναι ελεύθερες. Τα έργα,  αφού αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, θα εκτεθούν στο φουαγιέ του Δημοτικού  θεάτρου της Κέρκυρας, όπου θα γίνει και η απονομή των βραβείων.

1ο  βραβείο 100  ευρώ

2ο  βραβείο  60  ευρώ

3ο  βραβείο  40 ευρώ

Σε  όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Τα έργα θα παραδίδονται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 09:00 έως 13:00 στη γραμματεία ή στο γραφείο του Διευθυντή του 3ου Λυκείου Κέρκυρας  .

Καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των έργων ορίζεται η 10η Μαρτίου του 2016.

Τα έργα κατά την παράδοσή  τους θα πρέπει να έχουν γραμμένο στο πίσω μέρος το ονοματεπώνυμο καθώς και το κινητό τηλέφωνο του δημιουργού , έτσι ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία.

Σε  όλους θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Τις ημέρες της έκθεσης θα γίνει συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Σε επόμενη ανακοίνωση του σχολείου μας Θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα είδη που θα συλλεχθούν.

 

Ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ

Σπύρος Γατσούλης

 

Οι καθηγητές της  παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος

Ανυφαντή Μαρία

Κοντοστάνος Σπύρος

Κούστα Ευτυχία

Μούρμουρα Σόνια