Συνάντηση – ενημέρωση γονέων για το πρόγραμμα erasmus+

Την Τετάρτη 27/2/2016   οι εκπαιδευτικοί που είναι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα Erasmus+ του σχολείου μας ”ISAR- Μετανάστευση, Ρατσισμός και Στερεότυπα”  καλέσαμε σε προγραμματισμένη συνάντηση τους γονείς των μαθητών που συμμετέχουν στο έργο μας. Η συνάντηση, που στόχο είχε κυρίως την ενημέρωση των γονέων, έγινε στην αίθουσα προβολών του σχολείου μας.

Είχαμε την ευκαιρία να τους εξηγήσουμε δια ζώσης συνοπτικά το θέμα το προγράμματος, τους στόχους και τις μέχρι τότε δράσεις μας, καθώς και το περιεχόμενο των συναντήσεών μας με τα παιδιά. Επίσης, τους γνωστοποιήσαμε τις ημερομηνίες των κινητικοτήτων και εξηγήσαμε τους όρους της φιλοξενίας και της ανταπόδοσης αυτής.

Απαντήσαμε σε απορίες σχετικά με τη μετακίνηση των παιδιών και δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην αξία της φιλοξενίας για την επίτευξη των βασικών στόχων του Erasmus. Τέλος, συγκεντρώσαμε τις προτιμήσεις των παιδιών για τα ταξίδια, προκειμένου στο προσεχές διάστημα να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα παιδιά για να κλείσουμε τα εισιτήρια. Η τελική επιλογή θα γίνει αφού σταθμίσουμε τους παράγοντες που συνάδουν με τη στοχοθεσία του προγράμματός μας.