Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – 21 Μαρτίου

Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου, Παγκόσμια ημέρα της ποίησης, το σχολείο μας επισκέφτηκε το Μουσείο Σολωμού.
Εκεί  οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, Γκερέκου Χρύσα, Ανυφαντή Μαρία, Κούδα Λίνα και Κουσουνή Παύλο, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους ποιητές Σωτήρη Τριβυζά, Δημήτρη Κονιδάρη και Ευριπίδη Κλεόπα. Αρχικά, ο ποιητής και φιλόλογος Σωτήρης Τριβυζάς μίλησε στους μαθητές για την ποίηση ως τέχνη που εκφράζει τα συναισθήματά μας  και προσπάθησε να την αποφορτίσει από τα φιλολογικά της “βαρίδια”. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να “ανοιχτούν” και, οπως φάνηκε από τη συζήτηση που ακολούθησε, να αντιμετωπίσουν την ποίηση ως μια ενδιαφέρουσα, προσωπική δραστηριότητα.  Στη συνέχεια, με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, οι ποιητές και εκδότες Δημήτρης Κονιδάρης και Ευριπίδης Κλεόπας διάβασαν ποιήματά τους.
Oι μαθητές συζήτησαν μαζί τους για την ποίηση, εκφράζοντας τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους. Όταν ολοκληρώθηκε η συζήτηση,  οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους καθηγητές τους στο μουσείο Σολωμού, όπου ήταν η κατοικία του ποιητή στην Κέρκυρα κατά τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του και στην οποία γράφτηκαν μερικά από τα αριστουργήματά του.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πλευρά των μαθητών και με την υπόσχεση από την πλευρά των ποιητών  για περισσότερες τέτοιου είδους συναντήσεις.