Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό”

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό” θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Μάρτη 2013, στις 9 το πρωί.  Πρόκειται για διαγωνισμό ο οποίος διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία με πάνω από έξι εκατομμύρια μαθητές διάσπαρτους σε 43 χώρες.
Υπενθυμίζουμε ότι η φιλοσοφία του “Καγκουρό”, είναι τελείως διαφορετική από τους γνωστούς διαγωνισμούς που ανιχνεύουν ταλαντούχους μαθητές. Βασίζεται στην αρχή ότι μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.
Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β´ Δημοτικού μέχρι την Γ´ Λυκείου, σε θέματα του επιπέδου τους.

Οι ερωτήσεις στις οποίες διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών ούτε απευθύνονται (μόνο) σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού. Οι ερωτήσεις έχουν, ως επί το πλείστον, διασκεδαστικό χαρακτήρα και είναι ελκυστικές στους μαθητές.
Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους. Επίσης, ένας στους έξι μαθητές λαμβάνει επιπρόσθετο συμβολικό βραβείο, με βάση την επίδοσή του.
Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή (δήλωση ως 13 Μάρτη) και δείγμα παλαιοτέρων θεμάτων, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα  www.kangaroo.gr