«Από το Γυμνάσιο Θηλέων στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου»

Δελτία τύπου

Από το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου ανακοινώνεται η έκδοση του βιβλίου με τίτλο «Από το Γυμνάσιο Θηλέων στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου, 1931-2011» και υπότιτλο: «Από τον Ναό του Σωτήρος-Βαλιδέ Τζαμί στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 12».

Το βιβλίο, το οποίο επιμελήθηκε η φιλόλογος του σχολείου Γωγώ Κουγιουμουτζάκη, καλύπτει μια περίοδο 80 χρόνων και αναφέρεται στην ιστορία δύο σχολείων του Ηρακλείου.
Στο Πρώτο Μέρος (1931-1962) καταγράφονται οι Διευθυντές, οι καθηγητές και οι μαθητές -κατά χρονολογία φοίτησης- του Γυμνασίου Θηλέων Ηρακλείου, του πρώτου εξαταξίου Γυμνασίου Θηλέων στην πόλη μας.
Παράλληλα, παρατίθενται αποσπάσματα από τις Πράξεις του Συλλόγου διδασκόντων (εκδηλώσεις, εκδρομές, φιλανθρωπικές δραστηριότητες, ποινές κ.ά.), καθώς και δημοσιεύματα από τον τοπικό Τύπο σχετικά με τη σχολική ζωή.
Το Δεύτερο Μέρος αναφέρεται στην ιστορία του Α΄ Γυμνασίου Θηλέων και του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, που στεγάστηκαν στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 12 (1962-2011). Καταγράφονται, επίσης, οι Διευθυντές, οι καθηγητές και οι μαθητές, οι σχολικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις και γενικά η σχολική καθημερινότητα.
Το βιβλίο εμπλουτίζεται με 1500 φωτογραφίες που απεικονίζουν τη σχολική ζωή και προσφέρθηκαν ευγενώς από καθηγητές και μαθητές.
Το βιβλίο αποτελεί πόνημα τιμής και μνήμης για τους δασκάλους και τους μαθητές που «έχουν φύγει», πόνημα νοσταλγίας γι’ αυτούς που μοιράστηκαν το «ταξίδι» στο Βαλιδέ Τζαμί και στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 12 και μια από καρδιάς αφήγηση για τις γενιές που έρχονται, για να γνωρίσουν άγνωστες πλευρές της μαθητικής ζωής, καθώς και  της πόλης του Ηρακλείου σε παλαιότερες εποχές.
Θα ακολουθήσει παρουσίαση του βιβλίου, σε ειδική εκδήλωση, για την οποία θα ενημερωθείτε εγκαίρως.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις Σχολείου, Βιβλίο 3ου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

4 Responses to «Από το Γυμνάσιο Θηλέων στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου»

  1. Ο/Η John λέει:

    Υπάρχουν ακόμα αντίτυπα; Που μπορούμε να τα προμηθευτούμε;

  2. Ο/Η Φιλία λέει:

    Η καλύτερη καθηγήτρια…. Πάντα θα τη θυμάμαι με άπειρη αγάπη. ΡΟΛΆΚΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *