5η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+

Η 5η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ KA2 με τίτλο European Culture and History Outlinesπραγματοποιήθηκε στο 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου. Εκπαιδευτικοί από τα σχολεία ISIS Ciuffelli-Einaudi (Ιταλία), Agrupamento de Escolas Rafael Bordalo Pinheiro (Πορτογαλία), IES Antonio Calvin (Ισπανία) και Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου (Κύπρος) συμμετείχαν σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα Teachersskills and methodological approaches”.

Στόχος της συνάντησης ήταν να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς μια μαθησιακή προσέγγιση πέρα από τους περιορισμούς στην τάξη, σε ένα περιβάλλον που βασίζεται στην ενεργό μάθηση.  Με δύο βασικούς άξονες – τις Νέες Τεχνολογίες και την Ιστορία – οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν και αντάλλαξαν εμπειρίες και πρακτικές. Οι ενότητες του σεμιναρίου διαμορφώθηκαν κατόπιν συνεννόησης των παιδαγωγικών ομάδων των σχολείων και το υλικό που χρησιμοποιήθηκε αποτελεί πρωτότυπο υλικό των συμμετεχόντων καθηγητών. Συγκεκριμένα, οι θεματικές ενότητες οι οποίες αναπτύχθηκαν ήταν:

  • Μάθηση με μέσα κινητής τεχνολογίας: εφαρμογές που διευκολύνουν την επικοινωνία και την συνεργασία από απόσταση
  • Η αξιοποίηση του eTwinning στα προγράμματα Erasmus+
  • Gamification: ηλεκτρονικά παιχνίδια και μάθηση
  • Η δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου
  • Διδάσκοντας Ιστορία στους δρόμους της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν επίσης τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι, τον Αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελευσίνας, τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο αλλά και την ιστορική πόλη του Λαυρίου και ξεναγήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς του 3ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ECHO – European Culture and History Outlines το οποίο συντονίζει το 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου μπορείτε να βρείτε στο διαδικτυακό τόπο του προγράμματος https://echoprojectue.wixsite.com/projectecho .

Το πρόγραμμα επιχορηγείται από την ΕΕ και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) αποτελεί την Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση